Çetin Sabırlı

Çetin Sabırlı

Sonu Şampiyonluk olsun!

2026.08.07 22:13 - Son Güncellenme: 2026.08.07 22:13
A

Çok uzun geldi bu yaz. Futbol adına zaman geçmek bilmedi.

2.Lig şampiyonluğundan sonraki süreçte yeni sezon hazırlıkları, kamplar, hazırlık maçları derken nihayet geldi çattı yeni lig mücadelesi.

Pazar günü renktaş Bodrumspor ile ilk maç heyecanı şehri bütünüyle sarmış durumda.

Başkan Enes Çelik ve ekibi tüm hazırlıklarını tamamladı şimdi direksoyunu Mustafa Er ve ekibine bırakıyor.

Ege'nin güzel ilçesi Bodrum'da başlayacak heyecan, İstanbul'un Ümraniye ilçesinde son bulacak.

"Sonu şampiyonluk" olsun.

Tek hedefin şampiyonluk olduğu yeni sezonda, mücadelenin daha zorlu geçeceği biliniyor. Alt liglerde iki ya da üç takım ile zirve mücadelesi yaparken 1. Ligde minimum 12 takımın hazır olduğu ve zirve yarışında olacağı çok net görünüyor.

Bu liglerin gediklileri var. Buraların havasını suyunu çok iyi biliyorlar. Herhangi bir takımı baz alırsak, yenemiyorsa yenilmemeyi becerebilen takımları göreceğiz.

Özlediğimiz Süper Lig havası için ciddi İstanbul tecrübelerimiz olacak.

Futbolun, teknik taktiğin ve mücadelenin çok olduğu bir sezonu yaşayacağız.

İşte tam burada lige iyi başlamasını beklediğimiz, ardından ilk 5-6 haftada zorlu fikstürde Bursaspor olarak minimum kayıpla geçmek gerekiyor. Çünkü bu haftalradan sonra lig daha da zorlaşacak. Bunu net bir şekilde göreceğiz.

Özellikle Karagümrük, Kayserispor ve Antalyaspor tecrübeleri ile ligi zorlayacak gibi duruyorlar. Kayserispor son gün tahtayı açarken Antalyaspor ikinci haftada tahtasını açacak. Bu üç takım Süper Ligteki iskelet kadrolarını korumayı başardılar. Diğer taraftan bu ligin belirleyici takım görüntüsündeki takım sayısı da nerden baksanız 8 - 10 takım gibi duruyor.

Bursaspor ise hazırlıklarını lig başlamadan önce tamamlamaya çalıştı. Bakıldığında lige hazır bir görüntü veriyor. Yabancı transferleri yakınen takip edildi. Performansları ise merakla bekleniyor. Futbol adamları iyi bilirki böyle oluşturulmuş takımların en zorlandığı durum UYUM SÜRECİ olur. Başta Mustafa hocanında en önceliği bu süreç olmuştur.

Kadro kalitesi bakımından tarftarın çok fazla itiraz etmediği bir yapılanma oldu. Bursaspor'u dışardan takip edenlerde takımın zirveye oynayacağını kabul ediyorlar.

Taraftar her zamanki gibi sezona hazır halde. İçerde dışarıda takımının yanında olmak için kolları sıvadı, çizmelerini giymiş durumda. Tek hedefi bir şampiyonluğa daha ulaşıp ait olduğu liman çıkmak.

Pazar günü başlayacak Mayıs ayında sona erecek sezonda Bursa'nın en çok ihtiyacı olacak durumu SABIR olacak. Bunun yanında desteğin kesinlikle kesilmemesi gerekiyor.

Bunu söylerken sadece taraftara ve camiaya söylememek gerekiyor. Burada özellikle başkan ve yönetimidekilerinde aynı şekilde olması gerekiyor. Kabul ediyoruzki aynı zamanda zor bir camiayızda.

Şehrin şampiyonluğa inancı tam, desteği inanılmaz yüksek. Bu şehir sevinmeyi, mutlu olmayı hak ediyor. Ayrışmadan yol yürümek gerekiyor.

Evet hedefimiz şampiyonluk ise "gazamız mübarek olsun" diyoruz.


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları