Çetin Sabırlı

Çetin Sabırlı

Kongre sezonu başlıyor...

2024.04.16 20:06 - Son Güncellenme: 2024.04.16 20:06
A

Olağan kongre sürecine girmiş olan Bursaspor'da hareketli günler başladı. Ancak mevcut yönetim henüz resmi kongre tarihini kulüp sitesinden yayınlamadı. Bu konuda yönetim kurulu kararı alınması gerekiyor. Bir önerim olacak, mümkünse alınabiliyorsa kongrenin Mayıs ayı başına denk gelecek şekilde revize edilebilirse kulüp menfaatine olacağıdır. Yeni gelecek yönetimin elini güçlendireceği aşikar. Çünkü Mayıs ayı sonunda 14 futbolcunun sözleşmesi bitiyor. 28 Mayıs'da seçilecek yönetim masaya oturduktan sonra kala kala 2-3 günde bayağı zorlanacaktır.

Bu arada basına konuşan Divan Kurulu başkanı Galip Sakder'in bir açıklaması beni bir hayli üzdü. "Kulübü hayal ürünü insanlara bırakmayacağız, bu konuda gerekli görüşmelerimizi yapıyoruz" diyerek bu konudaki görüşlerini ifade etmiş. Divan Kurulunun görev süreci boyunca Hayrettin Gülgüler-Emin Adanur, Ömer Furkan Banaz, Recep Günay ve Sinan Bür yönetimleri ile beraber çalışan başkan, maalesef  kriz yönetimlerinde çok da başarılı olamadığı bilinmektedir. Bu sebeple hayata tutunmak için çok zor bir karar arefesindeki camiaya daha sıcak ve birleştirici yaklaşım yapmak önem arz ediyor.

Bugün kulüp yönetimine ilk aday adaylığı açıklaması Raşit Barışıcı ve ekibinden yapıldı. Divan Kuruluna yapılacak resmi başvurudan sonra resmen aday olacaklar. Geçen kongrede de aday olan ancak seçilemeyen Raşit Barışıcı çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini belirttikten sonra ekibinde büyük değişikler yaparak, yeni projeler hazırladıklarına ifade etti. Transfer tahtasını mutlaka açacaklarını 3. Lig'de bir sene misafir kaldıktan sonra bir üst ligi hedeflediklerini söyledi. Adaylık açıklaması esnasında yapılan sunum, iletişim ve kullandığı enstrümanlar geçen kongreye göre biraz daha hazırlıklı olduğunu gördüm. Bize camiaya hayırlı olsun, Raşit Barışıcı ve ekine başırılar demek düşer.

Şimdi gözler diğer aday olacak ekip ve ya ekiplere çevrildi. Muhtemel adaylar arasında yer alan Sinan Bür, yurt dışında olan Erkan Kamat'da yer alıyor. Ancak kulağımıza başka bir adayın da nabız yokladığı geliyor. Eski bir yönetici olan, mütahitlikle uğraşan genç bir ismin de bazı görüşmeler yaptığını duyduk. Ama bu bahsettiğim kişi Emin Adanur değil. Teyit ettiğimde size hemen yazacağım.

Gelişmeleri yakından takip etmekle birlikte, mevcut yönetiminde bazı konular üzerinde açıklamalar yapması bekleniyor. Benzinlik satışı, şirketleşme çalışmalarındaki son durum ve sözleşmesi biten futbolcularla yapılan anlaşmalar merakla bekleniyor. Özellikle şirketleşme konusunda kongre günü bir açıklama yapılıp ardından gündeme alınırsa sıkıntı yaşanabilir. Kurtuluş reçetesi olarak görülen model çok iyi anlatılmalı şehirde fikir birliği sağlanarak gündemde tutulmaya başlanmalıdır. 


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları