Yazarlar
Kongre ertelendi ama umutlar hala çok taze...
2024.05.20 13:27 - Son Güncellenme: 2024.05.20 13:27Bursaspor Genel Kurulu, çoğunluk sağlanamadığı için 26.05.2024 Pazar günü yapılacak. Beklenen bir durum olduğu için de kongre hazırlığı da yapılmamış. Klasik bir hareket tarzı ile duyurusu yapılarak önümüzdeki haftaya çağrı ile sonlandı.
2018 kongresi gözümün önünden akıp geçti o an.
Şampiyon takım hüviyetindeki kulübe yakışır 2 günlük kongre yapılmıştı. İlk gün aday konuşmaları, ikinci gün seçimler yapılmıştı. 3.500 civarı kongre üyesinin katılımı o günler için normal karşılanıyordu.
Geldiğimiz durumda, nerden nereye geldiğimizin başka bir fotoğrafını gördük.
Pazar günü yapılacak kongrede, Enes Çelik tek aday. Camiada umut ışığı olma yolunda bir şans göründü. Ne kadar sahiplenileceği noktasında farklı bir durum göreceğiz.
İşin doğasında eski bakan Faruk Çelik bu oluşumun arkasında görünüyor. Hem yerel hem de genel yönetimlerde aranan iletişim kanallarında etkili olacaktır.
Ayrıca yeni dönem yönetim anlayışında beklentim olarak futbol dünyasında çok ihtiyaç duyduğumuz lobi faaliyetlerinin öncelik sıralamasına gimesidir.
Bu hususda başta Levent Kızıl ve Serkan Yazıcı vb. gibi isimlerin işin içine dahil etmekten geçtiğine inanıyorum. Bu konuda Enes Çelik başkanın, konumu itibarı ile temas kurmakta zorlanmayacağını düşünüyorum.
Lobi dedim çünkü gerçekten son yıllarda buna ne kadar ihtiyacımız olduğunu tüm Bursasporlular dile getiriyor.
Bakınız hafta sonunda oynan G.Saray - F.Bahçe maçının hakemi Arda Kardeşler Bursalı. Daha 24 saat olmadan eleştirinin hafif kaldığı bir taaruza uğruyor. Bursalı olarak da bizler sadece izliyoruz.
Başarının önemli unsurlarından biri de bulunduğunuz alanlarda önemli değerler yetiştirmek ve sonrasında o değerlere sahip çıkmaktan geçiyor.
Maşallah futbol dünyasında Bursa olarak yetiştirme konusunda gerekeni yaparken sahip çıkma konusunda çok gerilerdeyiz. Profesyonel futbol dünyası bizden yetişenlerle kaynıyor.
Yetiştirmeye en taze örnek U 17 takımının rakiplerini geçerek Türkiye şampiyonu olması. Genç kardeşlerimizi gönülden kutluyorum. Hem geçmişte hemde mevcutta kimin emeği varsa takdiri hakediyor.
İşte esas iş şimdi başlıyor. Ne kadar sahip çıkacağız ve koruyacağız?
Yazarın diğer yazıları
- Sorunsuz akşamda güzel galibiyet! 20 Ekim 2026 Salı, 00:13
- Eller yukarı. Golcü böyle istedi! 15 Ekim 2026 Perşembe, 23:24
- Bu sonuç olmadı! 12 Ekim 2026 Pazartesi, 00:16
- Ara bitti... Haydi tekrar başlıyoruz! 06 Ekim 2026 Salı, 13:02
- Milli heyecanın kabusa döndüğü gece! 29 Eylül 2026 Salı, 13:59
- Milli araya iyi girdik, şimdi gözler yönetimde! 23 Eylül 2026 Çarşamba, 21:45
- Iheanacho bitti demeden bitmedi! 20 Eylül 2026 Pazar, 00:10
- Milli araya rahat ve huzurlu girelim! 17 Eylül 2026 Perşembe, 22:15
- Bu maçı çok istedik ama yenemedik! 14 Eylül 2026 Pazartesi, 01:08
- Daha işin başındayız ama hayallerimiz büyük! 10 Eylül 2026 Perşembe, 22:28
Yazarlar
- İş dünyası seçim havasından çıkmalı! Hasan Boztürk
- Bursa'nın o mahallesinde toplam 23 kişi yaşıyor Hasan Yalçın
- Bursa'da şirketler dünyasında neler oluyor? Elif Didem Danacıoğlu
- Bursa havada irtifa kaybediyor! İsmail Arslan
- 2016, 2020, 2024, 2026 derken... Hızlı tren ... E. Pınar Turan Kahraman
- Bursamız miras mı emanet mi? Prof. Dr. Murat Taş
- Sorunsuz akşamda güzel galibiyet! Çetin Sabırlı
- Geçmişin hatıraları, geleceğin rehberidir Cevdet Altınel
- Sizin de pul koleksiyonunuz var mı? Aylin Tekir
- İlk yardım eğitimi zorunlu olmalı artık Binay Kazan
- Bir Bursa klasiği: Gelenek ve modernlik aras... Prof. Dr. Celalettin Yanık
- Emekli aylıkları neden düşüyor? Ferdi Sönmez
- Zeytinde Bolluk Bereket Getirir mi? Ramazan Başan
- Sel felaketinin geleceği belli değil miydi? Yeşim Mutlu
- PISA 2025 verilerine göre ülkemiz için eğiti... Tolga Bahadır Şimşek
- Boşanmada çocuğun velayeti kime verilir? Av. Ezgi Ay Sayma
- Kabine değişikliği ve Mehmet Şimşek'in durumu Metehan Demir
- Kazanan yine kasa! Emre Özpeynirci
- Yarın faiz kararı ne yönde olacak? Levent Yılmaz
- Zeynep Sönmez Türk tenisinde bir ilke imza attı Engin Aksöz