Yazarlar
Kaptan kafayı çaktı, Bursa ayağa kalktı!
2025.11.02 19:26 - Son Güncellenme: 2025.11.02 19:26Çok ama çok önemli bir galibiyet aldı Bursaspor. Hem de uzatma dakikalarında.
Bu galibiyetin değeri ileriki zamanlarda daha iyi anlaşılacaktır.
Bursaspor : 2 K.Maraş İstiklalspor : 1
Ligin başında kolay rakipler karşısında alınan galibiyetlerin ardından, oyun anlamında tatmin edemeyen Bursaspor, son haftalarda zorlu rakiplerle mücadeleye girişti. Hem de hoca değişikliği ile birlikte oldu bu süreç.
Bu hafta rakip K.Maraş İstiklalspor bu zorlu periyotta en ciddi rakiplerdendi.
Net olarak beraberliğe geldiğini gördüğümüz rakip karşısında Bursaspor'un kazanabileceği umuduyla izlemeye başladık maçı.
İlk yarı sonuç almada sıkıntı yaşadı Bursaspor. Rakip de gelmiyordu ama yeşil beyazlı futbolcularda etkili olamadı.
Sertaç Çam hala geçen haftada kalmış göründü. Çok şey yapmak istiyor ama son topları yine iyi değerlendiremeyince devre arası soyunma odasında kaldı. Yerine Ertuğrul İdris oyuna girdi.
Bu oyuncu değişikliği takıma pozitif yansıdı. Ayrıca takımın maç boyu mücadele isteği hiç düşmeyince, ikinci yarının ilk dakikalarında hemen golü buldular.
Ancak bu golün hemen ardından yenilen gol şok etkisi yarattı. Kaleci Anıl'ın büyük hatası skoru dengeye getirdi. Olmayacak poziyon gol olunca yine karın ağrıları ile geçen dakikalar işlemeye başladı.
Dedim ya, rakip resmen beraberliğe geldiği için skoru koruma adına oyun oynamaya devam etti. Bugün Bursaspor'da gördüğümüz mücadele isteği ise hala devam ediyordu.
Uzatma dakikalarında serbest vuruşta yapılan organizasyon harikaydı. Sahneye kaptan Muhammet Demir çıktı ve hem şık hem de akıl dolu kafa vuruşunu yaptı. Maçında fişini çekmiş oldu.
Serbest vuruşta ortayı yapan ve ilk golü atan İlhan Depe bana göre bugün bir adım öne çıkan futbolcu oldu.
Ancak Bursaspor'un en azı bugünkü tempo ile devam etmesi gerekiyor. Bugünkü oyunu haftaya Gebze'de oynarsa o maçı da mutlaka kazanır diye düşünüyorum. Yalnız kıstasın bugünkü maç olduğu da belirtmeliyim. Bir iki maçı (Malatya, Adana) dışarda bırakırsak deplasman maçlarında Bursaspor'a yakışır maç oynayamadık. Gebze maçı milat olsun diyelim.
İkinci golden sonra kulubedeki heyecanı ve coşkuyu gördükten sonra maçın bitişiyle verilen birlik beraberlik görüntüleri de çok değerliydi.
Başkan ve yönetimin sevinci ayrı görülmeye değerdi. Yerel yönetimlerle birlikte oluşan sevgi kucaklaşmaları geleceğe daha umutla bakmaya yönlendiriyor.
Kapalı gişe tribünlere de bir kaç söz söylemeden geçemeyeceğim. Özellikle ikinci yarı muhteşemdiler. Maç galibiyetle bitti ise taraftarın payı çok büyük oldu. Gerçekten trribünler maçı en az futbolcular kadar istedi. Golden sonra sevinç, mutluluk ve coşku kartpostallara girecek boyutta oldu.
Seyircisiz maça olsaydı işlerin zora girebieceğini düşünüyorum. Gerekli mücadeleyi veren Başkan ve yönetimi tebrik etmek gerekiyor.
Maç maç giderek devre arasına ulaşmamız gerekiyor. Bu gidişat iyi.
Sonrasında gözler Enes başkana çevrilmiş olacak. Takviyeler konusunda kolları sıvadığını bildiğimiz sayın başkanada kolaylıklar dilemek gerekiyor. Aldığım duyumlara göre bu sefer şansa fırsat vermeyeceğini düşünüyorum. Duyumlar beni heyecanlandırdı. Hayırlısı diyelim.
Yazarın diğer yazıları
- Hedef şampiyonluk, sürprize yer yok! 20 Temmuz 2026 Pazartesi, 22:07
- İlk etap kamp sona erdi. Geliyor gelmekte olanlar! 14 Temmuz 2026 Salı, 21:55
- Takım sahaya indi, şehirde hava değişiyor! 28 Haziran 2026 Pazar, 22:46
- Transferde beklenti yüksek. Başkan "Acele yok" dedi! 24 Haziran 2026 Çarşamba, 22:07
- Sezon açılış haftasında alınacak kararlar bekleniyor! 19 Haziran 2026 Cuma, 22:29
- Yeni haftada gözler Bursaspor'da! 14 Haziran 2026 Pazar, 22:40
- Kollar tekrar sıvandı, yeni sezon havası yükleniyor! 11 Haziran 2026 Perşembe, 22:56
- Başkanın açıklamalarının ardından! 06 Haziran 2026 Cumartesi, 23:26
- Transferlerin açıklama beklentisi yükseldi! 02 Haziran 2026 Salı, 20:31
- Bursaspor'da yeni sezon transfer hareketliliği sürüyor! 29 Mayıs 2026 Cuma, 20:33
Yazarlar
- NATO zirvesinde Bursa detayı Hasan Boztürk
- Bursa'nın dağ ilçelerinde her yıl aynı sorun... Hasan Yalçın
- İkinci 500 ne diyor? Elif Didem Danacıoğlu
- Daha iyi bir Bursa mümkün Prof. Dr. Murat Taş
- Hedef şampiyonluk, sürprize yer yok! Çetin Sabırlı
- Bursaspor ve pilot takımda sıcak gelişmeler! Cevdet Altınel
- Bu yaz, o yaz... Bursa'da müzik şöleni yarın... Aylin Tekir
- Bursa'nın havası hareketli, yeri sessiz! İsmail Arslan
- Bursa'da gündeme bomba gibi düşen iddia: Ücr... E. Pınar Turan Kahraman
- İspanya'nın şampiyonluğunda toplam kalite fa... Binay Kazan
- Acemler'de yeni emeğin yalnızlığı Prof. Dr. Celalettin Yanık
- Memur emeklisi soruyor: Seyyanen zam neden yok? Ferdi Sönmez
- İklim değişirse tabağımız ne olur? Ramazan Başan
- Çocuklar geleceğimizin teminatıdır... Tolga Bahadır Şimşek
- Süresiz nafaka dönemi bitiyor mu? Av. Ezgi Ay Sayma
- Yapay zekâ ile daire sunumları Yeşim Mutlu
- Karagöz: Hayal İçinde Hayal sergisi Kamuran Vatansever
- Kabine değişikliği ve Mehmet Şimşek'in durumu Metehan Demir
- Kazanan yine kasa! Emre Özpeynirci
- Yarın faiz kararı ne yönde olacak? Levent Yılmaz
- Zeynep Sönmez Türk tenisinde bir ilke imza attı Engin Aksöz