Yazarlar
Hedefe bir adım daha atıldı...
2026.03.24 23:41 - Son Güncellenme: 2026.03.24 23:41Bursaspor zorlu bir maçı daha kayıpsız geçti. Hem de yine gol yemeden.
Bursaspor : 2 G.Gebzespor : 0
Ligin son haftaları geçtikçe hedefine bir adım daha yaklaşan Bursaspor, camiasını mutlu sona hazırlıyor.
Rakip G.Gebzespor'un Play off hedefinin olması özellikle ilk yarıda gösterdiği direnç bir hayli endişelendirse de, ikinci yarı sonuca gitmeyi başaran bir Bursaspor izledik.
İlk yarı bir bakıma ligin ilk devresindeki Aliağa FK maçını anımsattı. Bu düşünce ile birçok kişi maçın berabere bitmesinden korktu diyebiliriz. Ayrıca G.Gebzespor teknik heyeti bu düşünce ile önce Bursaspor'u durdurmak sonra da oyunu sıkıştırarak amacına ulaşmak istiyordu.
Özellikle ilk yarı başarılı oldu diyebiliriz. İkinci yarı Bursaspor'un aradığı gol gecikince rakibin direncinin devam ettiğini gördük. Yukarıda da belirttiğim gibi hücüm anlamında hiç bir aksiyon geliştiremeyen G.Gebzespor resmen bir puan için oynuyordu.
Bursaspor ikinci yarıya oyuncu değişikliği değil ama mevcut oyuncuların mevkileri üzerinden bir değişikliğe gitti. İşte tam da burada teknik direktörün elinin değmesi bekleniyordu.
Mustafa Er ikinci yarıda sağ kanata İlhan Depe'yi sol kanata Ertuğrul İdri Furat'ı koydu. Defans arkasınada Salih Kavrazlı'yı çekti. Bu değişiklik yerinde oldu ve adeta gollerin gelebilme ihtimalini çok yükseltti.
70.dakikadaki gol gecikmiş gibi olmasına rağmen resmen rakibin direncini kırdı. Maçın en etkili ismi İlhan Depe tabelayı değiştirdi. Aynı İlhan Depe al da at dediği pasla Baran Başyiğit'i de golle tanıştırdı. Baran'ın klas golü taraftarıda coşturdu. Hoş geldin Baran Başyiğit.
Halil Akbunar'ın eksikliği net olarak görülse de, İlhan Depe'nin performansı bu açığı kapattı diyebiliriz. Ayaklarına sağlık İlhan.
Orta sahada biraz daha etkili olabilsek gollerin gelmesi gecikmeyebilirdi. Soner Aydoğdu ve Eyüp Akcan mücadele yönünden görevlerini yapmış olsalar da organize atak geliştirilmesinde biraz eksik kaldılar.
Bugün defansa pek iş düşmedi. Heyecanı ve isteği çok yüksek olan Batuhan Yayıkçı zaman zaman gereksiz fauller yapsa da onu tamamlayan sakin yapısı ve soğukkanlı oyun anlayışı ile Alperen Babacan harika bir maç çıkardı. Barış Gök yine iyi işlere imza attı. Rametullah Berişbek ilk yarı istenilen gibi olmasada ikinci yarı kendisinden beklendiği gibi oynadı.
Bir parantez de tribünlere açalım. Gerek Bursaspor, gerekse G.Gebzespor taraftarları kocaman bir tebriği hak ettiklerini söyleyebiliriz. Türk Futbolu adına görülmeye değer görsel şovlara şahitlik ettik. Böyle tribünler futbolu güzelleştiriyor.
Genel anlamda zorlu geçmesi beklenen maç beklendiği gibi oldu. Ancak Bursaspor önemli bir engeli geçmiş oldu. Ligin sonu yaklaştıkça hedefe olan mesafe de azalıyor.
Üç gün sonra Fethiyespor deplasmanı bu yolda mesafeyi biraz daha kısaltması bekleniyor. Sonra iç sahadaki Mardin 1969 maçı nefes kesecektir. Bir bakmışsınız başka şeyleri konuşuyoruz. Bu bir hayal değil gerçeğe çok yakın bir düşünce.
Bursaspor camiası belirlediği hedefe doğru ilerliyor. Bu inanç bu destek devam ettikçe asla ve asla başarı kaçınılmaz olacaktır. Yönetimi, teknik heyeti, futbolcuları ve taraftarı gönülden kutlamak gerekiyor.
O zaman devamlı söylediğimiz gibi tekrarlamakta bir beis görmüyorum,
Bekle bizi Süper Lig, bir gün tekrar geleceğiz Avrupa...
Yazarın diğer yazıları
- Sorunsuz akşamda güzel galibiyet! 20 Ekim 2026 Salı, 00:13
- Eller yukarı. Golcü böyle istedi! 15 Ekim 2026 Perşembe, 23:24
- Bu sonuç olmadı! 12 Ekim 2026 Pazartesi, 00:16
- Ara bitti... Haydi tekrar başlıyoruz! 06 Ekim 2026 Salı, 13:02
- Milli heyecanın kabusa döndüğü gece! 29 Eylül 2026 Salı, 13:59
- Milli araya iyi girdik, şimdi gözler yönetimde! 23 Eylül 2026 Çarşamba, 21:45
- Iheanacho bitti demeden bitmedi! 20 Eylül 2026 Pazar, 00:10
- Milli araya rahat ve huzurlu girelim! 17 Eylül 2026 Perşembe, 22:15
- Bu maçı çok istedik ama yenemedik! 14 Eylül 2026 Pazartesi, 01:08
- Daha işin başındayız ama hayallerimiz büyük! 10 Eylül 2026 Perşembe, 22:28
Yazarlar
- İş dünyası seçim havasından çıkmalı! Hasan Boztürk
- Bursa'nın o mahallesinde toplam 23 kişi yaşıyor Hasan Yalçın
- Bursa'da şirketler dünyasında neler oluyor? Elif Didem Danacıoğlu
- Bursa havada irtifa kaybediyor! İsmail Arslan
- 2016, 2020, 2024, 2026 derken... Hızlı tren ... E. Pınar Turan Kahraman
- Bursamız miras mı emanet mi? Prof. Dr. Murat Taş
- Sorunsuz akşamda güzel galibiyet! Çetin Sabırlı
- Geçmişin hatıraları, geleceğin rehberidir Cevdet Altınel
- Sizin de pul koleksiyonunuz var mı? Aylin Tekir
- İlk yardım eğitimi zorunlu olmalı artık Binay Kazan
- Bir Bursa klasiği: Gelenek ve modernlik aras... Prof. Dr. Celalettin Yanık
- Emekli aylıkları neden düşüyor? Ferdi Sönmez
- Zeytinde Bolluk Bereket Getirir mi? Ramazan Başan
- Sel felaketinin geleceği belli değil miydi? Yeşim Mutlu
- PISA 2025 verilerine göre ülkemiz için eğiti... Tolga Bahadır Şimşek
- Boşanmada çocuğun velayeti kime verilir? Av. Ezgi Ay Sayma
- Kabine değişikliği ve Mehmet Şimşek'in durumu Metehan Demir
- Kazanan yine kasa! Emre Özpeynirci
- Yarın faiz kararı ne yönde olacak? Levent Yılmaz
- Zeynep Sönmez Türk tenisinde bir ilke imza attı Engin Aksöz