Yazarlar
Dikkat çeken Bursaspor Vakfı gelişmesi!
2024.12.06 21:05 - Son Güncellenme: 2024.12.06 21:05Bursaspor saha sonuçlarının verdiği keyifle yoluna devam ederken, yönetimsel anlamda da gelecek planlamasına yoğunlaşıyor.
Hedeflenen üst liglere doğru yürüyüşün yanında, kurumsal planlama ve mali kaynaklar ilk sıraları teşkil ediyor. Bu sebeple layık olduğu yere gelinceye kadar bu alanlardaki yapılanmalar, bu süreçte ele alınacak gibi olduğunu görebiliyoruz.
Bu kapsamda birçok camia mensubunun haberdar olmadığı bir konu dikkatimi çekti.
Aslında biraz da tesadüf oldu desek abartmış olmayız.
Bir büyüğümüzün annesinin cenazesi vesilesi ile bir törene katıldım. Cami avlusunda önceki dönem Divan Başkanı Galip Sakder ile görüşme fırsatım oldu. Hal hatır sormamın ardından, kendi dönemindeki yoğunluktan sonra camia ile olan bağlarının ne durumda olduğunu sordum.
Geçmiş dönemde kulübün vizyon projelerinden biri olan Bursaspor Koleji çalışmalarına 2015 Ocak ayı itibarı ile tekrar gündeme taşıyacaklarını söyledi. Bu proje çalışması Bursaspor Vakfı üzerinden gündeme gelmişti. Galip başkan da bir önceki dönemde Vakıf başkanlığını yapmıştı.
Şahsen ben bu Kolej projesini merak edenler arasında yer alıyorum. Ayrıca bu konu ile ilgili bayağı bir çalışmaların olduğunu da divan toplantılarında takip ediyorduk. Tabii ki yaşanan çok zorlu dönemlerde bu konu gündemden düşmek zorunda kaldı.
Bu konunun tekrar gündeme gelecek olması husunu Galip Sakder'den duyunca heyecanlanmadım desem yalan olur. Ben de biraz araştırmak istedim.
Mevcut Bursaspor Vakfı başkanı İbrahim Öztürk'ü iş yerinde ziyaret ettim. Genç, enerjik ve başarılı bir iş adamı olan İbrahim Öztürk'ü geçmiş dönem başarılı çalışmalarından tanıyoruz.
Kendisine Bursaspor Vakfı'nın Kolej projesini sordum. Aldığım cevaba ise şaşırdım. Vakıf olarak bu projenin şu an için gündemlerinde olmadığını ifade etti. Ardından üzerinde yoğunlaştıkları ve zaman zaman dillendirilen Bursaspor Müzesi Projesi'nden bahsetti. Çalışma masasının üzerinde bu konudaki dosyaları ve çalışmaları gösterdi. Anlaşılan başkan İbrahim Öztürk ve Vakıf yönetiminin gündemi şu an Bursaspor Müzesi.
Bu konuda Enes Çelik ve yönetimininde desteği ile kulüp geçmişi başta olmak üzere sahip olduğu tüm değerlerin yer aldığı kapsamlı çalışma ile yakın zamanda camianın önüne çıkılacak. Bu esnada kulüp yönetimden aldığı desteği çok önemsediğini de ısrarla tekrarladı.
Detaylarına çok girmeden anlatılan Bursaspor Müzesi projesi de çok ilgimi çekti. Aslında bu konu zaman zaman camia mensupları tarafından da dile getiriliyordu.
Bu çalışma Türkiye'de bazı kulüplerin yaptığı ve ziyarete açtığı bir çalışma. Avrupa'da ise birçok güzel örneği bulunuyor.
Bu gelişmeler ışığında bir de bir başka gelişmeyi daha öğrendik. 2025 Ocak ayında Bursaspor Vakfı olağan seçimi olacakmış. Bakalım yeni dönemde İbrahim Öztürk ve yönetimi ile Enes Çelik ve yönetimi nasıl bir çalışma yapacak ve kamuoyu ile paylaşacaklar.
İlgi ile takip ediyor olacağız.
Yazarın diğer yazıları
- Bursaspor'da şansa yer yok! Hareketli günler başlıyor... 22 Ocak 2025 Çarşamba, 12:30
- Takım sahada ama oyun planı nerede? 19 Ocak 2025 Pazar, 18:59
- Başkan Enes Çelik tam manası ile geri dönmüş! 14 Ocak 2025 Salı, 20:47
- Antalya kampından bir sürpriz çıkabilir... 07 Ocak 2025 Salı, 23:06
- Yeni dönem planlaması başlıyor... 05 Ocak 2025 Pazar, 21:21
- Başlasın artık ikinci yarı! 02 Ocak 2025 Perşembe, 22:45
- Bursaspor her daim canlı ve heyecanlıdır! 29 Aralık 2024 Pazar, 21:36
- Güzel günlerden daha güzel günlere doğru! 25 Aralık 2024 Çarşamba, 19:50
- Bursaspor'un durumu bilimsel araştırma gerektiriyor 21 Aralık 2024 Cumartesi, 19:50
- Ayrılığın ardından oluşan tablo! 17 Aralık 2024 Salı, 21:45
Yazarlar
- Bursa ulaşımı SOS veriyor! Nerede verilen sö... Hasan Boztürk
- Bursa'da fiyat 28 bin 217 liraya çıktı! Elif Didem Danacıoğlu
- Bursaspor'da şansa yer yok! Hareketli günler... Çetin Sabırlı
- Hakemlerin de bir onuru, gururu olduğu unutu... Engin Aksöz
- Hayatlarımıza derin sorular egemen oluyorsa ... Binay Kazan
- Davut Aydın konuşur mu, konuşmaz mı? Pınar Yeniyiğit
- Bu bir süreç değil Metehan Demir
- Faiz indirimlerine devam ama kredi kanalı ka... Levent Yılmaz
- Bir rekor da ÖTV tahsilatından; 537.587.500.... Emre Özpeynirci
- Akıllardaki soru Kartalkaya faciası Sonrası ... Ramazan Başan
- Başkan Ferhat Erol Kestel'e 2 yeni projenin... Hasan Yalçın
- Ölmek istiyorum! Ece Sarı
- Tahliye nedenleri: Ödenmeyen kira ve iki hak... Av. Emircan Pirinççi
- Tarihi Cumalıkızık Köyü Kamuran Vatansever