Çetin Sabırlı

Çetin Sabırlı

Bursa parayı versin kulübü biz yönetelim...

2024.04.04 19:10 - Son Güncellenme: 2024.04.04 19:12
A

Bursa yerel yönetimindeki siyasi irade değişti. Böyle olunca beklentilerde de bir farklılık oluşmaya başladı. Öncellikle fişe takılı bir şekilde yaşayan Bursaspor, temeli atılan ama hiç kimsenin içine sinmeyen Bursa kapalı spor salonu, futbol dışında birçok spor faaliyetlerinin gelecek yapılanmaları ve yeni siyasilerin spora bakış açıları ön planda olacaktır.

Ancak birkaç gündür farklı bir söylemi duydum sahada. Bununla birlikte sosyal medyada da Mustafa Bozbey'in 300 milyon kaynak yaratıp kongrede yeni bir yönetime destek vereceği yazılıp konuşulmakta. Çok şaşırdım. İçimden inşallah dedim.

Ama ben Mustafa başkanın ağzından böyle bir şey duymadım. Ayrıca benim anlayışıma göre de böyle bir beklentiye girmek çok yanlış olur. Bursa olarak Belediye başkanı seçtik, sanki Bursaspor'a başkan oluyormuş gibi düşünmek, beklentiye girmek, her iki tarafa da zarar verir.

Mutlaka önemli maddi ve manevi destekleri olacak, projeleri ve icraatları konusunda verdiği sözlerin arkasında duracaktır.

Bu arada Bursaspor ile ilgili ne konuşulacak ne de yazılacak bir aksiyon hali göremiyoruz. Maç sonuçları bildiğiniz gibi. Maşallah mağlubiyet serileri içerde dışarda devam ediyor. 20 Ocak kongresi öncesi ekip olarak uzun zamandır hazırlanıyoruz diyen başkan Sinan Bür'de sesizlikten nasibini alıyor. Bize güvenin denildi, güven verildi. Destek verin denildi destek verildi. 1,5 Ay sonraki kongrede tekrar olacağız deniliyor, eyvallah o hak herkese ait ama nasıl olacak ve neler yapılacak bir bilgi akışı yok. Bilinen sadece satış sürecinde olan Benzin İstasyonunun satışı var.

Diğer taraftan sosyal medyalarından başkan adaylığı açıklamaları yapanları hepimiz biliyoruz.

Şimdi bu adaylarla yol alacaksak, geleceğe dair nasıl bir beklentiye girmeliyiz.

Takım için 3. Lig'de diyoruz, var olma mücadelesi diyoruz, yoğun bakımda diyoruz, entübe diyoruz, diyoruz da diyoruz. Yani çok olağanüstü bir durum var denilirken, kongreye giderken adaylar ve adaylık metedolojisi ile ilgili zerre değişiklik yok. Sanki Süper Lig'deyiz, gelirlerimiz o biçim, destekler bir o kadar yoğun. Kendimize gelmezsek, gerçeklerimizle yüzleşemez isek sıkıntı çok büyük herkesin haberi olsun. Camia bölünmüş bir türlü toparlanamıyoruz.

Son 10 yılda gelen yönetimlerin yönetim anlayışı "Bursa parayı versin kulübü biz yönetelim."

Ne dersiniz Bursaspor'da da her alanda bir değişim gerekmiyor mu?


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları