'Zimmet' operasyonu: Çok sayıda gözaltı
Elazığ'da polis tarafından düzenlenen 'zimmet' operasyonunda aralarında icra müdür yardımcısının da olduğu 9 şüpheli gözaltına alındı.
2019.02.25 14:30 - Son Güncellenme: 2019.02.25 15:19 - Güncel - HABER MERKEZİ
Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, adliyede icra takibi yoluyla tahsil edilen parayı zimmetlerine geçirdikleri tespit edilen şahıslara yönelik çalışma yaptı.
Çalışma kapsamında ekipler, aralarında icra müdür yardımcısı, icra katibi, avukat ve memurların da bulunduğu 9 şahıs gözaltına aldı. Gözaltına alınan zanlılar emniyete götürüldü.
Savcılıkta açıklama geldi
Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, "Elazığ Adliyesi icra dairelerinde Zimmet ve Görevi Kötüye Kullanma iddialarına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında K.D., M.Ö., Z.K., isimli icra müdür yardımcıları ve A.D. isimli vakıf şoförü ile A.M., Ç.T., O.G., S.P. ve S.Y. isimli toplam 9 şüpheli 25/02/2019 günü gözaltına alınmış olup, olayla ilgili olarak başlatılan soruşturma çok yönlü olarak devam etmektedir" denildi.