Zihinsel engellinin tekerlekli sandalye sevinci

Zihinsel engellinin tekerlekli sandalye sevinci

ZONGULDAK'ta, doğuştan bedensel ve zihinsel engelli 32 yaşındaki Yaşar Nalbant'a, Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Zonguldak Şubesi'nce tekerlekli sandalye hediye edildi. İlk kez tekerlekli sandalyeye kavuşan Nalbant, büyük mutluluk yaşadı.

2013.07.28 15:58 - Son Güncellenme: 2013.07.28 15:59 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Zihinsel engellinin tekerlekli sandalye sevinci

 

İstanbullu hayırsever reklam ajansı sahibi 55 yaşındaki Erkan Özyiğit tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi'ne 5 tekerlekli sandalye hediye edildi. Dernek binasında bugün yapılan dağıtım töreninde, daha önceden müracaatta bulunan 5 kişiye tekerlekli sandalyeleri dağıtıldı. Doğuştan bedensel ve zihinsel engelli olan Yaşar Nalbant ise ilk kez tekerlekli sandalyeye kavuştu.

TSD Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, büyük oranda tekerlekli sandalye ihtiyacı olan engellilerin var olduğunu belirterek, "İlimizdeki engelli arkadaşların ihtiyaçlarını gidermek için kamuoyuna duyuruda bulanarak iş adamlarımızın ve hayırseverlerin desteklerini bekliyoruz" dedi.

7 çocuk sahibi 51 yaşındaki Aynur Nalbant ise duyarlılığı nedeniyle dernek yöneticilerine teşekkür etti. Nalbant, "Oğlum doğuştan engelli ve bir yere gideceğimiz zaman götürmekte zorlanıyorduk. Bugün ilk tekerlekli sandalyesi oldu. Artık, yavrumu dışarılarda rahat rahat gezdiririm. Oğlum da ben de çok mutlu olduk" diye konuştu.
 

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.07.28 15:58 - Son Güncellenme: 2013.07.28 15:59 - HABER MERKEZİ
A