Zamansız çöple amansız mücadele

Zamansız çöple amansız mücadele

İnegöl Belediyesi, çöp toplama zamanı dışında kapı önlerine çöp bırakanlarla mücadele için özel birim oluşturdu.

2011.07.28 19:01 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Zamansız çöple amansız mücadele

Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, Atatürk Bulvarı girişinde basın toplantısı düzenleyerek, vatandaşları zamansız çöp çıkarmamaları konusunda ikaz etti. Şahin, ikazlara uymayan vatandaşlara cezai müeyyide uygulanacağını söyledi. Şahin, "Çevre kirliliği ile mücadelemiz artarak devam ediyor. Halkımız, temiz, güzel ve daha yeşil bir şehirde yaşamayı hak ediyor. Gece gündüz ilçemizin daha temiz olması için çalışıyoruz. Tüm sokak ve caddelerde, ana arterler ve mezarlıklarda, çocuk ve dinlenme parklarında, mikrop saçan gölet ve boş alanlarda, kısacası İnegöl'ün her yerinde ilaçlamadan süpürmeye, çöp toplamadan yabani ot temizliğine kadar temizlik adına akla gelebilecek her çalışmayı titizlikli yapıyoruz" dedi.
'Zamansız çöple amansız mücadele' sloganı ile zamansız çıkarılan çöplere karşı savaş açtıklarını, 25 Temmuz 2011 tarihinde İnegöl Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde 'şehir içi çevre temizlik kontrol zabıta birimi' oluşturduklarını anlatan Başkan Yardımcısı Şahin, "Bu ekip kapı kapı dolaşarak, zamansız çöp çıkaranları tespit edecek ve gerekli müdahaleyi yapacak. 20 mahallede mesken ve sanayi atıklarının zamansız çıkarılmasını engelleyeceğiz" diye konuştu.
Zabıta talimatnamesine göre kesilecek para cezasının 154 TL olduğuna işaret eden Şahin, "Bu, Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü işbirliği ile hayat bulacak bir uygulamadır. Temiz ve güzel kokan bir ilçe için vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz" dedi. 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2011.07.28 19:01 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A