Zakkumun çiçeğini yedi, komalık oldu

Zakkumun çiçeğini yedi, komalık oldu

Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde tadını merak ettiği zakkum çiçeğini yiyen 40 yaşındaki N.Ö. fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Durumu ağırlaşan şahıs, Aydın Şehir Hastanesi'ne sevk edilirken hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

2026.07.03 14:22 - Son Güncellenme: 2026.07.03 14:22 - Güncel - İHA
A
Zakkumun çiçeğini yedi, komalık oldu

Olay, Aydın'ın Bozdoğan ilçesine bağlı Alamut Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, çeşitli kaynaklarda zehirli olduğu belirtilen zakkum bitkisinin çiçeğini tadını merak ederek yiyen 40 yaşındaki N.Ö., bir süre sonra evine döndü.

Kısa süre sonra fenalaşan N.Ö.'nün yakınlarının ihbarı üzerine bölgeye sağlık ekipleri sevk edildi.

Önce Nazilli'ye, ardından Aydın Şehir Hastanesi'ne sevk edildi

Sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulansla Nazilli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan N.Ö., burada yapılan değerlendirmelerin ardından ileri tetkik ve tedavi amacıyla Aydın Şehir Hastanesi'ne sevk edildi.

Doktorlar tarafından tedavi altına alınan N.Ö.'nün hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

Zakkum bitkisi ciddi zehirlenmelere yol açabiliyor

Uzmanlar, süs bitkisi olarak yaygın şekilde yetiştirilen zakkumun çiçeği, yaprağı, dalı ve öz suyunun zehirli maddeler içerdiğine dikkat çekiyor. Bitkinin tüketilmesi; mide bulantısı, kusma, kalp ritim bozukluğu ve ciddi zehirlenmelere neden olabiliyor. Yetkililer, vatandaşların bu tür bitkileri bilinçsiz şekilde tüketmemeleri konusunda uyarıda bulunuyor.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2026.07.03 14:22 - Son Güncellenme: 2026.07.03 14:22 - İHA
A