Zafer Partisi Nilüfer Belediye Başkan Adayı Esgin: Nilüfer bir Çarşamba olmasın

Zafer Partisi Nilüfer Belediye Başkan Adayı Esgin: Nilüfer bir Çarşamba olmasın

Zafer Partisi Nilüfer Belediye Başkan Adayı Işıl Esgin, Bursa'da Bugün'e ziyarette bulundu. Esgin, gençler adına yürüteceği projelerinden ve sığınmacı sorununa dair çözümlerinden bahsetti.

2024.02.21 16:53 - Son Güncellenme: 2024.02.21 16:54 - Siyaset - CEREN SÜMBÜL
A
Zafer Partisi Nilüfer Belediye Başkan Adayı Esgin: Nilüfer bir Çarşamba olmasın

CEREN SÜMBÜL / BURSADA BUGÜN

Zafer Partisi Nilüfer Belediye Başkan Adayı Işıl Esgin, Bursa'da Bugün'e ziyarette bulundu. Gerçekleştirilen ziyarette Işıl Esgin projelerinden bahsetti. 14 Mayıs genel seçimlerinden sonra zafer buluşmaları başlattıklarını söyleyen Esgin, halkın sorunlarını mahalle mahalle gezerek dinlediklerini ifade etti. Esgin, "Şimdi yabancılık çekmiyoruz. Bir de biz o zaman güzel bir şey yaptık proje grubu oluşturduk. Biz öylesine yönetmeye talibiz demiyoruz, genç ve uzman kadrolarımızla yönetmeye talebiz diyoruz. Gerçekten güzel projelerimiz var" dedi.

"EN ÇOK KÜTÜPHANE İHTİYACI VAR"

Esgin, sahada gençlerin nabzını dinlemeye devam ettiklerini belirterek kütüphane eksikliğine değindi. Esgin, "Ben bir kütüphane ihtiyacında gençlerin Yıldırım'a, Osmangazi'ye gittiklerini öğrendim. Hatta ilk bize gelen gençler, en çok kütüphane ihtiyaçlarının olduğunu dile getirdiklerinde bunu dönemin belediye başkanına da biz iletmiştik" diye ifade etti.

"ATANAMAYAN ÖĞRETMENLERİMİZ ATANACAK"

Yürüttükleri projelerle gençlerin sadece kitap okumayacağını açıklayan Esgin, birçok alanda gençlerin ihtiyaçlarını karşılayabileceği bir kompleksin kurulacağını söyledi. Esgin, "Bir de bizim genel merkezimin bir projesi var; gençleri uyuşturucu gibi zararlı alışkanlıklardan çekmek için her mahalleye spor kompleksi gelmişti ya oraya atanamayan genç öğretmenlerimiz atanacaktı. Bizde bu daha da farklı olacak. Mesela kütüphaneye tarih, kültür, sanat alanında atanamayan öğretmenlerimizde atanacak. Onu hayata geçirirsek çok güzel olacak" dedi.

SIĞINMACILARA MADDİ KAYNAK KULLANILMAYACAK 

Esgin, en önemli projeleri olarak Zafer Partili belediyelerin sığınmacılara maddi kaynak kullanmayacağı olduğunu açıkladı. Esgin, "Nilüfer bir Çarşamba olmasın uğraşımız o. Görükle'ye girdiğinizde spor kompleksinin sol tarafındaki binalara bakın. Yukarıdan aşağıya Afganlıların çamaşırları asılı. Yan bitişikteki apartmanda da Türk kadınları milli mücadele yılları gibi boydan boya Türk bayrağı asmışlar. Niye? Biz onlardan değiliz, Türk'üz diyorlar" diye ifade etti.

"SIĞINMACILAR HER YERE GİDEMEYECEKLER"

Işıl Esgin, Yunanistan nüfusu kadar sığınmacı nüfusunun bulunduğunu söyledi. Devamında Esgin, "Projelerimizin birincisi, istedikleri gibi geldikleri her mahalleye yerleşemeyecekler. Birçok insan Kültürpark'a sığınmacıların çıkardığı kavgaların arasında kalmamak için gitmiyor. Sığınmacılara sadece bir yer göstereceğiz belediyeye ait. Diğer yerlere, sosyal tesislerimize vergisi ödeyen, askere giden Türk milleti gidecek. Sığınmacılar her yere gidemeyecekler" dedi.

 

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2024.02.21 16:53 - Son Güncellenme: 2024.02.21 16:54 - CEREN SÜMBÜL
A