Zabıta halkın yanında

Zabıta halkın yanında

Bursa Büyükşehir Belediyesi Zabıta teşkilatı yöneticileri, zabıta teşkilatının 186. kuruluş yılı nedeniyle Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Atilla Ödünç'ü ziyaret etti.

2012.09.05 14:38 - Son Güncellenme: 2012.09.05 14:38 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Zabıta halkın yanında

 

Yeniçeri Ocağı'nın 1826 yılında kapatılmasıyla oluşturulan Zabıta Teşkilatı, bu yıl kuruluşunun 186. yıldönümünü kutluyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Esat Yalman ile teşkilat yöneticileri, 'Zabıta Haftası' etkinlikleri kapsamında Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Atilla Ödünç ile Acemler'deki Başkanlık makamında bir araya geldi.
Zabıtanın gece gündüz demeden 7 gün 24 saat çalıştığına dikkati çeken Başkanvekili Atilla Ödünç, "Belediyemizin halka en yakın temsilcisi olan zabıta personeli, çok önemli görevleri gerçekleştiren onurlu bir mesleğin temsilcileridir. Teşkilatın daha da iyi tanıtılması gerekiyor. Zabıta personeli, görevini özveriyle yerine getirerek, halkın yanında olduğunu gösteriyor" dedi.
Halkın sağlığı ve huzuru için hizmet verdiklerini söyleyen Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Esat Yalman ise Bursa'da 540, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde de 176 zabıta personelinin görev yaptığını belirtti. Görevini layıkıyla yerine getiren zabıtanın, özellikle seyyar satıcılarla ilgili sorunlar yaşadığına dikkati çeken Yalman, "Zabıta, doğumdan ölüme her anında vatandaşın yanında. Ancak bazen toplu taşıma alanında ve özellikle de seyyar satıcılarla sorunlar yaşandığına şahit oluyoruz. Zabıta personeli zaman zaman sonu adliyeye varan olaylar da yaşayabiliyor, ne yazık ki. Böyle bir durumda zabıta yalnız kalıyor, kendisini tek başına anlatmak, savunmak durumunda kalıyor. Bu tür durumlarda bir avukat desteğine ihtiyaç duyuyoruz" diyerek, zabıta ile ilgili yasal düzenlemelerin gerekliliğine işaret etti.
Yalman, Başkanvekili Ödünç'e kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür ederek çiçek verdi, zabıtanın mesleki koşulları konusunda da fikir alışverişinde bulunuldu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2012.09.05 14:38 - Son Güncellenme: 2012.09.05 14:38 - HABER MERKEZİ
A