Yüzlerce yıllık gelenek

Yüzlerce yıllık gelenek

ARTVİN 33'üncü Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Kafkasör yaylasında yapılan boğa güreşleri yine büyük ilgi topladı. Güreş alanı çevresine, Cerattepe'de yapımı planlanan madene tepki içeren pankartlar asıldı, maden tesisi yapımına karşı imza kampanyası başlatıldı.

2013.06.29 17:58 - Son Güncellenme: 2013.06.29 17:58 - Güncel
A
Yüzlerce yıllık gelenek

Artvin Boğa Güreşlerini Yaşatma ve Yayları Koruma Derneği tarafından organize edilen boğa güreşlerini Vali Yardımcısı Bahadır Güneş, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Belediye Başkanı Emin Özgün, Emniyet Müdürü Hüsrev Salmaner ve çok sayıda vatandaş izledi. Deste, ayak ve küçük orta kategori güreşlerinde 73 boğa mücadele etti, 1'i bayan 15 hakem görev aldı. Deste kategorisi birincisine 2 bin, Ayak kategorisi birincisine 3 bin TL verildi. 4 yıldır katıldığı müsabakalarda Küçük Orta kategorisinde birinci olan ve Artvin'e heykeli yapılan Kara Boğa yine birinci oldu ve sahibine 5 bin 500 TL para ödülü kazandırdı.

CERATTEPE'DE MADEN TESİSİNE TEPKİ

Daha önce jandarmanın görev yaptığı Kafkasör yaylasının polis bölgesine dahil edilmesi nedeniyle ilk kez bu yıl Artvin Emniyet Müdürlüğü ekipleri güvenlik önlemi aldı. Kafkasör Kültür ve Sanat Festivali'nde, Kafkasör'ün yanı başındaki Cerattepe bölgesinde yapımı planlanan maden tesisine tepki içeren pankartlar dikkat çekti, 'Madene Hayır' kampanyası başlatıldı.

Kafkasör'de Pazar günü büyük, orta, başaltı ve baş kategorilerinde yaklaşık 75 boğanın mücadele etmesi bekleniyor.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.06.29 17:58 - Son Güncellenme: 2013.06.29 17:58 - Ramazan Acar
A