Yurttan kar manzaraları

Yurttan kar manzaraları

Havanın soğuduğu bugünlerde kar yağışının etkili olduğu bölgelerde objektiflere kartpostallık kareler yansıdı.

2013.10.08 09:37 - Son Güncellenme: 2013.10.08 09:38 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Yurttan kar manzaraları

Sonbahar mevsiminin yaşandığı bugünlerde Köroğlu ormanları gelinlik giymiş gibi süslendi. Oltu'nun yüksek kesimlerinden olan Köroğlu ormanlarına yağan kar, sarı ve yeşil renkle güzel bir uyum sağlarken, ortaya çıkan manzara görenleri adeta büyüledi.

Doğada kartpostallık görüntüler oluşturan kar, çam ormanlarının güzelliğine güzellik kattı.

Oltu Orman İşletme Şefi Korkmaz Dursun, bu tür görüntülere her zaman rastlamanın mümkün olmadığını belirterek, "Bu yıl kar erken düştüğü için ağaçlar yapraklarını dökmeden karla buluşunca adeta görsel bir şölen ortaya çıkmış oldu." dedi.

Oltu Orman İşletme Müdürlüğü personellerinden Adem Doğan ve Seçkin Kotan ise karşılaştıkları manzara karşısında çok etkilendiklerini yıllardır ormana gidip gelmelerine rağmen ilk kez böylesine güzel bir manzarayla karşılaştıklarını dile getirdi.

GÜMÜŞHANE'DEN DOYUMSUZ MANZARALAR

Gümüşhane'de geçtiğimiz günlerde özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı, sonbaharın güzelliği ile bir araya gelince ortaya doyumsuz manzara çıktı.

Özellikle kavak ağaçlarının kırmızı ve sarı renkleri, çam ve diğer ağaçların yeşil rengine beyaz eklenince ortaya seyri doyumsuz manzaralar çıkarken, çok sayıda fotoğrafçı başta Zigana, Yağlıdere, Olucak köyleri ile Vauk ve Pekün dağı geçidi olmak üzere şehrin değişik bölgelerine akın etti.

Fotoğrafçılar hüzün mevsimi olan sonbaharda erken yağan karın bazı vatandaşları mağdur ettiğini fakat ortaya çıkan güzelliğin dünya gözüyle mutlaka görülmesi gerektiğini belirtti.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.10.08 09:37 - Son Güncellenme: 2013.10.08 09:38 - HABER MERKEZİ
A