Yürekli ağza getirdiler

Yürekli ağza getirdiler

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde etkili olan fırtınada, Turgutreis açıklarında sörf yapmak için denize açılan Bulgar turistler zor anlar yaşadı. Saatteki hızı 70 kilometreyi aşan rüzgarda sörfleri ile dalgaların arasında kaybolan sörfçüler, kıyıdan izleyenlerin yüreklerini ağızlarına getirdi.

2013.04.17 11:20 - Son Güncellenme: 2013.04.17 11:22 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Yürekli ağza getirdiler

Bulgaristan'ın başkenti Sofya'dan tatil için Bodrum'a gelen diş doktoru 36 yaşındaki George Manev, finans uzmanı 37 yaşındaki Emil Tsolov ve arkadaşları, saatteki hızı 70 kilometreyi geçen fırtına ve 4 metreye yakın dalgalara rağmen Turgutreis beldesi Ali Hoca Burnu ile Yunanistan'ın İstanköy (Kos) adası arasında sahilden 3-4 mil açıkta sörf yaptı.

Sörfleri ile zaman zaman düşerek dev dalgaların arasında ve açık denize sürüklenen sörfçüleri sahildekiler heyecanla izledi. Kadın sörfçünündü sahilden 1.5 mil açıkta düştükten sonra sörfün üzerine çıkamayıp dev dalgaların arasında sürüklenmesi heyecanlı anların yaşanmasına neden oldu. Yaklaşık 15 dakika sürüklendikten sonra sörfün üzerine çıkmayı başaran kadın sörfçü sahile geri dönmeyi başardı.

Emil Tsolov, Turgutreis ve Akyarlar bölgesinin yılın 12 ayı sörf sporuna uygun olduğunu belirtti. Tsolov, "Sörfçü Türk dostlarımızdan güneyde havanın daha yumuşak ve güzel olduğunu öğrendik. Arkadaşlarımızla yaklaşık 15 yıldır sörf yapıyoruz. Sıcak fakat aşırı rüzgarlı havada tehlikeli olmasına rağmen ustalığımıza güvenerek saatlerce rüzgar ile yarışmanın keyfini yaşadık, hem tatil hem de sporumuzu yapmanın tadını çıkardık" dedi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.04.17 11:20 - Son Güncellenme: 2013.04.17 11:22 - HABER MERKEZİ
A