Yunanistan'ın İzmir özlemi

Yunanistan'ın İzmir özlemi

Yunanistan'ın ABD Büyükelçilği skandal bir sergiye ev sahipliği yapıyor. 'Kaybedilmiş Anayurt'a Özlem' başlıklı sergide özellikle İzmir ve Ege'de savaşla 'kaybedilen' 'anayurt toprakları' hasretle anılıyor.

2013.04.15 19:25 - Son Güncellenme: 2013.04.15 19:25 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Yunanistan'ın İzmir özlemi

Yunanistan'ın ABD'deki Büyükelçilği bugünlerde skandal bir sergiye ev sahipliği yapıyor.

"İzmir: 'Kaybedelmiş Anayurt'a özlem" isimli sergide 1922'de 'elden çıkarmak zorunda kalınan Anayurt toprakları' ile ilgili özlem dolu resimler ve materyaller sergileniyor. Serginin sahibi ise Yunan asıllı Amerikalı bir sanatçı. 9 Mayıs günü kamuoyuna açılmasına beklenen Washinton'daki skandal sergi için şimdiden tanıtımlar da başlamış durumda. Büyükelçilğin bir salonunda yapılacağı öğrenilen sergi için böyle resmi bir mekanın seçilmesi de tartışmalara neden oluyor.

O günlerin tanıkları anlatacak

Resimler, fotoğraflar ve çizimlerden oluşacak olan sergide '1922'deki Küçük Asya'daki yıkım' ve 90 .yıldönümü vesilesiyle 'Lozan Antlaşması'nı tasvir edilecek.
İzmir'in Yunanistan'dan ayrılışını tasvir eden serginin sanatçısı olan Anine Scott Spileos, segrisinin amacının kendi kişisel geçmişine tarihi bir bakış olarak değerlendirdiğini söyledi. Babaannesinin '(küçük Asya) İzmir'de bir evde çalıştığını anlatan sanaçı ailesinin ABD'ye göç etmesinde evinde çalıştığı kişilerin yardımının olduğunu da söyledi. 1988'den sonra anne ve babasını kaybetmesinin ardından kendisini Küçük Asya'daki Yıkım'ın sesi olmaya atayan sanatçının sergisine 94 yaşındaki Eva Papageorgiou adındaki o günleri yaşamış ve son anda Atina'ya kaçmayı başarmış bir kişinin de katılacağı ifade edildi. 

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.04.15 19:25 - Son Güncellenme: 2013.04.15 19:25 - HABER MERKEZİ
A