Yunan hükümeti açlık grevine "pes" dedi

Yunan hükümeti açlık grevine "pes" dedi

Yunanistan hükümeti, yüksek eğitim hakkı için hapishanede açlık grevine başlayan 21 yaşındaki bir gencin direnişi karşısında geri adım attı.

2014.12.10 18:42 - Son Güncellenme: 2014.12.10 18:42 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Yunan hükümeti açlık grevine "pes" dedi

9 Kasım'da açlık grevine başlayan Nikos Romanos'un önceki gün sıvı almayı da kesmesi sonrası talepleri kabul edildi; Romanos greve son verdi.

Ocak 2013'te arkadaşlarıyla birlikte silahlı bir banka soygununa karıştığı gerekçesiyle 15 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırılan Romanos, hapisteyken girdiği üniversite sınavlarını kazanmış ancak derslere katılmak için yaptığı başvuru tutuklu olduğu gerekçesiyle reddedilmişti. Romanos, kararın ardından açlık grevine başlamış, grevin 31'inci gününde sıvı almayı da kesmişti.

Bileklikle gidebilecek

Romanos'un grevinin tüm dünyada duyulmasının ardından, Atina'dan geri adım geldi. Adalet Bakanı Haralambos Athanasiou, Romanos'un özel bir elektronik bileklik takarak üniversitedeki derslerine katılmasına imkan tanıyan bir yasal düzenleme yapılacağını açıkladı.

Ancak Romanos, bu hakkını kullanabilmek için, uzaktan eğitimle alacağı birinci sınıf derslerinin bir bölümünü başarıyla tamamlamak zorunda.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2014.12.10 18:42 - Son Güncellenme: 2014.12.10 18:42 - HABER MERKEZİ
A