Yunan halkı sokaklara döküldü

Yunan halkı sokaklara döküldü

Kamu sektörüne getirilen kısıtlamaları protesto eden çalışanlar ülkede yine genel grev ilan etti. Sendikaların çağrısıyla başlatılan 24 saatlik genel greve halkın her kesiminden katılım olunca ülkede hayat adeta durdu. Komşuda bu yıl 4 kez genel grev ilan edildi.

2013.07.17 09:30 - Son Güncellenme: 2013.07.17 09:31 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Yunan halkı sokaklara döküldü

 

Yunanistan'da halk yine sokaklara döküldü. Ülkede bu yılın 4. genel grevi ilan edildi. Dün zabıta ekiplerinin isyanıyla başlayan ardından sendikaların desteğiyle '24 saatlik greve' dönüşen protestolar komşuda hayatı durdurdu. Protestolara başta işçiler, öğrenciler ve emekliler olmak üzere her kesimden büyük bir katılım gerçekleşti.  

MEYDANI DOLDURDULAR

Binlerce kişi kamu sektörüne getirilen kesintileri protesto etmek için Başkent Atina'da parlamento binasının da bulunduğu Sintagma Meydanı'nda toplandı. Halk, kamuda işten çıkarmaları öngören yasa tasarısını protesto etti. Yunan hükümeti yıl sonuna kadar 25 bin kamu çalışanının işine son vermeyi hedefliyor.

BİR GÜNDE HAYAT DURDU

Ülkede sağlık ve toplu taşıma hizmetleri durdu. Sivil havacılık çalışanlarının da greve katılması nedeniyle uçak seferlerinde aksamalar yaşanıyor. İki büyük sendikanın çağrısıyla yapılan grev hayatı durma noktasına getirdi.

YASANIN YİNE DE GEÇMESİ BEKLENİYOR

Yoğun itiraz ve grev çağrıları nedeniyle samaras hükümetinin yeni kemer sıkma tedbirlerini meclisten geçirirken zorlanacağı belirtiliyor. Ancak buna rağmen söz konusu yasa tasarısının bu gece yarısına kadar parlamentodan geçmesi bekleniyor. Bunun da ülkedeki isyan ateşini daha da alevlendireceği tahmin ediliyor.

'400 EURO İLE YAŞAMAK İSTEMİYORUZ'

Protestolara destek veren Yunan halkı krizin bedelini artık cebinden ödemek istemiyor. Mücadeleye son vermeyeceklerini belirten Yunan halkı, ayda 400 euro ile yaşamaya devam etmek istemiyor.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.07.17 09:30 - Son Güncellenme: 2013.07.17 09:31 - HABER MERKEZİ
A