Yunan bakandan Kılıçdaroğlu'na küstah cevap

Yunan bakandan Kılıçdaroğlu'na küstah cevap

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 7-8 Aralık'taki Yunanistan ziyareti sırasında ortalıkta görünmeyen Savunma Bakanı Panos Kammenos, yaklaşık 2 haftalık sessizliğini bozdu.

2017.12.19 15:29 - Son Güncellenme: 2017.12.19 15:29 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Yunan bakandan Kılıçdaroğlu'na küstah cevap

Erdoğan'ın ziyareti sırasında, hiçbir yerde görülmemesinin Yunan medyasının da dikkatini çektiği Kammenos, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçen 11 Aralık'da TBMM'de yaptığı konuşmasına değindi.

Selanik'te konuşan Kammenos  "Ana muhalefet lideri yine 18 adanın Yunanistan tarafından işgal edildiğini söyledi. En iyi durumda, Uluslararası Hukuk'un ve anlaşmaların hükümlerinden haberi yok. En kötü durumda ise Yunanistan'ın  egemenliğinden şüphe ediyor, topraklarımızı talep ediyor" dedi.

Kammenos hemen ardından, Sparta Kralı Leonidas'in MÖ 480 yılında Thermopile geçidinde teslim olup silahlarını bırakmasını isteyen Pers komutan Serhas'a söylediği "Molon lave" (Gel de al) sözünü tekrarladı.

Yunan Savunma Bakanı "Cevabımız gel de al'dır. Yunanlar öyle öğrendik. Tarihimiz bunu öğretiyor" diye konuştu.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2017.12.19 15:29 - Son Güncellenme: 2017.12.19 15:29 - HABER MERKEZİ
A