''Yükselenleri Türkiye kurtardı''
Wall Street Journal gazetesi, 2012'de yükselen piyasaları Türkiye ve Tayland'ın kurtardığını yazdı.
2013.01.02 14:22 - Son Güncellenme: 2013.01.02 14:22 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
Yükselen piyasaların dünyaya hâkim olacağı söylemlerine rağmen 2012'nin bu piyasaların yılı olmadığı yorumları yapılıyor. Wall Street Journal gazetesi, yükselen piyasaların geçen yılda gelişmiş piyasalarla, ancak Türkiye ve Tayland gibi ülkelerdeki güçlü performansların sayesinde eşitlenebildiği görüşünü dile getirdi.
İMKB YILIN EN İTİ PERFORMANSLARINDAN BİRİNİ GÖSTERDİ
ABD borsa ve iş çevrelerinin gazetesi Wall Street Journal, en büyük yükselen piyasalar olan Çin, Brezilya ve Rusya'nın geçen yıl "topalladıklarını" belirttiği haber analizinde "Yükselen piyasalar, genel olarak, sık sık karşılaştırıldıkları gelişmiş piyasalar ile ancak Türkiye ve Tayland gibi piyasalardaki güçlü performanslar sayesinde eşitlendiler" diye yazdı.
Buna karşın, 2013 için umutların daha parlak olduğunu da kaydeden gazete, bazı yatırımcıların 2010 yılından bu yana ilk defa olarak ekonomik büyümenin tüm yükselen piyasalarda hızlanmasını beklediklerini, bunun da şirketlere karlarını önemli ölçüde artırma fırsatını vereceği değerlendirmesinde bulundu.
WSJ, haberinde Türkiye'nin İMKB 100 Ulusal Endeksinin 2012 yılında yüzde 53 artış ile yılın en iyi performanslarından birini gösterdiğine de dikkat çekti.