YSK adayları uyardı

YSK adayları uyardı

Türkiye'de 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlere kısa bir süre kalırken, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) belediye başkanlığına talip olan aday adaylarına ikazda bulundu.

2013.10.08 16:13 - Son Güncellenme: 2013.10.08 16:13 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
YSK adayları uyardı


YSK'nın 30 Mart tarihinde gerçekleştirilecek seçimlere yönelik propaganda ve yasaklara ilişkin kararları açıkladığını hatırlatan yetkililer, 1 Ocak tarihinden önce aday adaylarının kendilerini tanıtma amaçlı kısıtlı bir çalışma yürütebileceklerini ifade etti. YSK tarafından Emniyet Genel Müdürlüğü'ne gönderilen kararda, "Yüksek Seçim Kurulu takvimine göre seçim süreci 1 Ocak 2014 tarihinde başlayacak ve propaganda çalışmaları da ancak bu tarih itibariyle yapılabilecek. Belediye başkan aday adayları belirlenen tarih öncesinde seçim bürosu açamayacak ve üzerinde parti logosu bulunan ilan, pankart ve afişler de asamayacak. Ayrıca parti ve aday adayının anons edildiği araçlar sokaklarda dolaştırılamayacak" dedi.

YSK, aday adaylarını ve siyasi parti yöneticilerini de uyararak, "Siyasi partiler, tüzüklerinde gösterilmek kaydıyla aday adayları için bunların vereceği bilgileri de esas alarak aday adaylarının meslek veya sanat hayatlarındaki derece, başarı ve eserlerini, memlekete yaptığı hizmetleri gösterir vesikalık fotoğraflarını taşıyan matbualar bastırıp dağıtabilir. Aday adaylarının soyadı alfabe sırasına göre düzenlenecek benzer bilgileri içeren matbualar sandık başlarına asılabilir" diye konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.10.08 16:13 - Son Güncellenme: 2013.10.08 16:13 - HABER MERKEZİ
A