Yolunu kaybeden çocuğu jandarma buldu

Yolunu kaybeden çocuğu jandarma buldu

ADANA'da tarım işçisi ailesinin yaşadığı çadırdan uzaklaşıp, 6 saat yağmur altında kalan zihinsel, işitme ve konuşma engelli 5 yaşındaki K.Ö.'yi, jandarma buldu.

2013.05.02 13:20 - Son Güncellenme: 2013.05.02 13:21 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Yolunu kaybeden çocuğu jandarma buldu

 

Olay, 18 Nisan'da Ceyhan İlçesi'nin Hamdilli Beldesi'nde meydana geldi. Ailesi, tarım işçiliği yapan K.Ö., oyun oynarken yolunu kaybetti. D-400 karayoluna çıkan erkek çocuğu, havanın da kararması üzerine tekrar yolunu bulamadı. Bu sırada ailesi de oğullarının kayıp olduğunu jandarmaya bildirdi. Yağmur altında yol kenarında ağlayan çocuğu, devriye gezen jandarma ekipleri buldu. Askerler tarafından ekip otosuna alınan K.Ö., önce Hamdilli Jandarma Karakolu'na ardından da Ceyhan Devlet Hastanesi'ne götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi. Jandarma Çocuk ve Kadın Koruma Müdürlüğü'nde görevli kadın astsubaylar tarafından psikolojik destek de sağlanan küçük çocuk, annesi F.Ö.'ye teslim edildi.

Oğluna gözyaşları arasında sarılıp öpen anne F.Ö., "Çalışmak için tarlaya gitmiştik. Oğlum da çadırda diğer çocuklarla oynuyordu. Akşam geldiğimde bulamadım. Hava kararıp, yağmur da başlayınca korktuk. Kanala düşmüş olabileceğini düşünüp jandarmaya haber verdik. Onlar da aramaya çıktı. Oğlumu bize sağ salim getirdikleri için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.05.02 13:20 - Son Güncellenme: 2013.05.02 13:21 - HABER MERKEZİ
A