Yolcu otobüsünde namaz molası tartışması
Bir şehirlerarası otobüste seyahat eden yolcu 'namaz molası' talebinde bulundu. Yolcunun istediğinin reddedilmesi sosyal medyaya yansıyınca tartışma konusu oldu. Tartışmanın sosyal medyada büyümesinin ardından firmadan açıklama geldi.
2022.11.07 15:34 - Son Güncellenme: 2022.11.07 16:20 - Güncel - HABER MERKEZİ
Abdullah Gündüz isimli bir yolcu, otobüste yaşadığı olayı sosyal medyaya taşıdı. Gündüz paylaşımında, "65 DH 854 plakalı 'Öz Erciş Seyahat' isimli seyahat firması öğle ve akşam namazları için 3 dk mola talep etmeme rağmen inatla mola veremeyeceğini, namazı sonra kılabileceğimi ve bu ricamı tüm yolcuların hakkına girmek olduğunu iddia ederek talebimi reddetmiştir" ifadelerini kullandı.
Konunun sosyal medyada yayılmasının ardından platform ikiye bölündü. Firmanın avukatı Tuncay Keserci ise sosyal medya hesabından firma adına bir paylaşımda bulundu.
Keser'in paylaşımında şu ifadeler yer aldı:
"Otobüs gibi toplu taşıma araçlarının önceden belirlenen güzergahlar ve bu güzergahlar üzerinde bulunan mola yerleri dışında, hayati tehlike arz edecek durumlar hariç olmak üzere durması, bizzat toplu taşıma sisteminin bu niteliğinden dolayı amaca uygun değildir. Anayasanın 2.maddesinde Türkiye Cumhuriyet, demokratik ,laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak tanımlanmıştır. Anayasanın 14.maddesine göre, anayasada tanımlı hakların hiçbiri, özellikle demokratik ve laik anlayışı ortadan kaldırma amacıyla kullanılamaz.
Anayasanın 23.maddesi "yerleşme ve seyahat hürriyeti"ni ve 24.maddesi "din ve vicdan hürriyeti"ni güvence altına almıştır.
Buradan hareketle müvekkil şirketin sadece bir veya birkaç yolcu ibadet edecek diye ibadet etmeyen ve öngörülen zamanda varmak istediği notkaya ulaşmak isteyen diğer yolcuların, bahsi geçen anayasal haklarını görmezden gelmesi şirket politikamız nedeniyle mümkün değildir.
Tüm yolcuların bu prensiplere saygı duymasını beklediğimizi kamuoyuna saygı ile duyururuz."
Sosyal medya ikiye bölündü
Firmanın bu açıklamasının ardından sosyal medya ikiye bölündü. Yapılan paylaşımlara göre bazıları firmaları haklı bulurken bazıları ise yolcunun haklı olduğunu ifade etti.
İşte o paylaşımlardan bazıları;






