Yok böyle bir teknoloji

Yok böyle bir teknoloji

Şu anda imkansız gibi görünse de İngiliz Reaction Engines şirketi bunun için son sürat çalışıyor. Geliştirilen yeni teknoloji jet motoruyla, 'Skylon' adı verilmesi planlanan uçak, 2019'da ilk test uçuşunu yapacak. Penceresiz uçağın 1.1 milyar dolara malolması bekleniyor.

2013.07.17 09:38 - Son Güncellenme: 2013.07.17 09:38 - Teknoloji - HABER MERKEZİ
A
Yok böyle bir teknoloji

 

Birazdan şahit olacağınız yeni teknoloji, artık dünyada 'mesafe' diye bir kavramın kalmayacağının göstergesi. Tabii işler planlandığı gibi giderse... İngiliz Reaction Engines firmasının bir iddiası var: Dünyanın herhangi bir noktasından bir diğerine 4 saatte yolcu taşayacak uçak mümkün! Firma bunun için geliştirdiği yeni uçak teknolojisiyle çalışmalara son sürat devam ediyor.

SESİN BEŞ KATI HIZ

Businessinsider sitesinin haberine göre, yeni teknoloji uçakla ilgili ayrıntılar ortaya çıktı. Aynı zamanda uzay aracı olarak da kullanılması planlanan uçağın adının 'Skylon' olması planlanıyor. Uçağı geliştiren ekibin baş mühendisi Alan Bond, kullanılan yüksek soğutmalı jet motorunun çok yüksek hızda çalışacağını söylüyor. Uçağın ana teknolojisini 'daha fazla güç, daha fazla hız' olarak anlatan Bond, sesin beş katı daha hızlı yol alacakları iddiasında.

SOĞUTMA TEKNOLOJİSİ

Uçağın teknolojisi geçen yıl Telegraph Gazetesi'nde bir makaleye de konu olmuştu. Gazete, bu uçaktan 'çığır açan bir teknoloji' olarak bahsetmiş ve yüksek şiddette soğutma sistemi üzerine kurulu teknolojiye dikkat çekmişti. Şirket soğutma teknolojisi üzerinde de çalışıyor.

300 YOLCU TAŞIYACAK

Tamamlandığında 300 yolcu taşıması planlanan uçağın 'roket' mantığıyla yol alması bekleniyor. 276 metre uzunluğunda olması planlanan 'Skylon' için birkaç dezavantaj da var. İlki uçağın maliyeti, 1.1 milyar doları bulması bekleniyor. Diğeri ise penceresiz olması. Şirket, şu anda sistemi test ediyor, ilk test uçuşu için ise 2019 yılı planlanıyor. 

Diğer Teknoloji ve Bilim Haberleri için tıklayın


2013.07.17 09:38 - Son Güncellenme: 2013.07.17 09:38 - HABER MERKEZİ
A