Yılmaz: Bu coğrafyada tutunabilmenin yolu

Yılmaz: Bu coğrafyada tutunabilmenin yolu

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, "Bu coğrafyada tutunabilmenin yolu güçlü ordudan geçiyor" dedi.

2012.01.15 15:50 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Yılmaz: Bu coğrafyada tutunabilmenin yolu

 

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Konya'nın Ilgın İlçesi'nde katıldığı okul açılış töreninde Türkiye'nin zor bir coğrafyada bulunduğunu söyledi. Yılmaz, "Bu coğrafyada tutunabilmenin yolu, güçlü bir Türkiye'den ve güçlü bir orduya sahip olmaktan geçiyor."dedi. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere bugün Konya'nın Ilgın İlçesi'ne geldi. Bakan Yılmaz, ilk olarak Fakı Yapı Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nin açılış törenine katıldı.

KIZLARIMIZI OKUTALIM
Eğitimin önemine değinen Bakan Yılmaz, kız çocuklarının okutulması gerektiğini vurguladık. Bakan Yılmaz, "Bir evde anne okursa, çocuklarının hepsi de okur. O bakımdan erkeklerden çok önce hanımları okutmak, kızlarımızı okutmak lazımdır. Çünkü bizleri de yetiştiren annemizdir. Toplumun temeli kadındır. Kadın iyi yetişirse evlatlarını da iyi yetiştirir. İyi yetişen evlatlar da anne olacak kızları da, baba olacak evlatları da anneler yetiştirir. O bakımdan kız evlatlarımızı öncelikle okutalım."diye konuştu. Türk insanın rakibinin çevresindeki il ve ilçeler olmadığını, Almanya, Fransa, İngiltere ve Amerika Birleşik Devletler gibi ülkelerin olduğunu belirten Yılmaz, Türk halkının bu doğrultuda çalışması gerektiğini söyledi.Amerika Birleşik Devletleri'nin de ülkemizi rakip olarak gördüğünü ifade eden Bakan Yılmaz, teknoloji transferi yapılmak istendiğinde, ABD'nin rakip olduğumuzu belirtip, bu transferi yapmak istemediğini ifade etti. 2023'deki Milli gelirin 2 trilyon dolar olmasını hedeflediklerini söyleyen Yılmaz, dünyanın üçüncü büyük ülkesi olan Japonya'nın 4.5 trilyon dolar milli geliri olduğunu ve bizimde 2 trilyon dolara yükseldiğinde dünyanın ilk 10 ülkesi arasına gireceğimizi belirtti.

TÜRKİYE ZOR BİR COĞRAFYADA
Türkiye zor bir coğrafyada bulunduğuna dikkat çeken Bakan Yılmaz, şunları söyledi:"Bu coğrafyada tutunabilmenin yolu, güçlü bir Türkiye'den ve güçlü bir orduya sahip olmaktan geçiyor. Ancak şu bir gerçek ki, savunmaya ayırdığımız bütçenin iki katından fazlasını, biz milli eğitime ayırıyoruz. Milli eğitimde yapacak çok şeyimiz var. Çok şeylerimizi de yaptık. Derslik başına düşen öğrenci sayısı 23'tür. Bu iyi bir rakam . Ancak almamız gereken çok yol var. Liseleri bitiren öğrencilerimizden ancak her 100 kişiden 18'i 4 yıllık bir üniversiteyi kazanıyorsa bu yetmez." Bakan Yılmaz, okul açılış töreninin ardıdan tarihi Redif Taburu binasını, Ilgın Askerlik Şubesi ve Lala Mustafa Paşa Külliyesi'nde incelemede bulundu. 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2012.01.15 15:50 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A