Yıllar sonra bir ilk

Yıllar sonra bir ilk

22 Nisan'da Alanya-Alanya etabı ile başlayan toplam bin 174 kilometrelik 48. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu bugün koşulan 121 kilometrelik İstanbul-İstanbul etabı ile tamamlandı.

2012.04.29 18:05 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Spor - HABER MERKEZİ
A
Yıllar sonra bir ilk

Etabın birinciliğini 2 saat 32 dakika 36 saniye ile Robank takımından Theo Bos alırken, turu Antalya-Elmalı etabında Genel Ferdi Klasman birinciliğine ulaşan Konya Torku Şekerspor'un Bulgar Bisikletçisi İvalio Gabrovski 28 saat 48 dakika 10 saniye ile kazandı. Altı etapta Turkuaz Mayoyu sırtında taşıyan Gabrovski, "Bu mutlu anı ömrüm boyunca unutamam" dedi. Finiş Alanına gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genel Ferdi Klasman Birincisi Konya Torku Şekerspor'un Bulgar Bisikletçisi İvalio Gabrovski'ye madalyası ve kupasını taktim etti.

Böylece yıllar sonra Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun Genel Ferdi Klasman Birinciliğini bir Türk Kulübü kazanmış oldu.

Bisikletçiler Sultanahmet Meydanı'ndaki Ayasofya Camii'nin önünde Başakşehir Belediye Başkanı Mevlut Çavuşoğlu'nun verdiği sembolik startla, Kenedy Caddesine indiler ve burada verilen ikinci gerçek startla 121 kilometrelik İstanbul-İstanbul etabı başladı. Toplu halde ilk kilometreleri geçilip Galata Köprüsü'ne çıkılırken bir kaza yaşandı.

GALATA KÖPRÜSÜNDE KAZA

Yarış sırasında dört bisikletçi düştü. Bunlardan Farnese Vini Takımından Rafael Andrıato yarış dışı kaldı. 100'uncu kilometre geçilirken grup ikiye bölündü. Ön grupta Katusha'dan Vladimir Gusev, Omega Pharma'dan Matteo Trentın, Europcar'dan Damıen Gaudın ve Salcano'dan Ivan Steviç tempo yaptı. Bu gruba katılmaya çalışan ikinci grupta atak yaptı fakat bu kez ana gruba yakalandı.

FİNİŞ ALANINA İLGİ BÜYÜKTÜ

Bisikletçilerin tur atışlarını daha yakından görmek isteyen sporseverler, yarış alanını sabah saatlerinden itibaren doldurmaya başladılar. Ailelerinin yanında çocuklar ve sporseverler, bisiklet stantlarına akın ederek bol bol alışveriş yaptılar.

TÜRKİYE GÜZELLİKLERİ PRİMİ

Dördüncü tur geride kalırken Türkiye Güzellikleri Primini kazananlarda belli oldu. Birinciliği Europcar'dan Damıen Gaudın kazanırken, ikinciliği Omega Pharma'dan Matteo Trentın, üçüncülüğü Salcano'dan Steviç elde etti.

GABROVSKİ ZAFER İÇİN BASTI

Son tura girilirken ön grupla fark 1 dakikaya indi. Konya Torku Şekerspor'un Bulgar Bisikletçisi İvalio Gabrovski her geçen dakika zafere pedal çeviriyordu. Tempo iyice artmış ön ve ana grubun birleşmesine ramak kalmıştı. 7 kilometre kala Omega Pharma'dan Matteo Trentın bir atak gerçekleştirdi ve 10saniyelik bir fark yarattı. Ancak biraz sonra iki grup birleşti ve İstanbul-İstanbul etabı için ana grup tek parça halinde finişe pedal basmaya devam etti.

ETAP BİRİNCİSİ THEO BOS

Son 2 kilometre kala grup inanılmaz biçimde bir kaza yaptı ve 7-8 kişilik bir grup düştü. Son metrelerde inanılmaz bir sprint yaşanırken, Rabobank'tan Theo Bos 2 dakika 32 saniye 36 saniye ile etabı birinci bitirdi. Etabın ikinciliğini Andrew Fenn, üçüncülüğü Accent Jobs Takımından Stefan Van Dıjk elde etti.

Yarış sonrasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül finiş alanına gelerek dereceye giren bisikletçilere ödüllerini, genel klasman birincisi Gabrovzski'nin de madalyasını ve kupasını taktim etti.

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2012.04.29 18:05 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A