Yıldırım Demireören ve Sadri Şener'in avukatı kumpasçıydı!
3 Temmuz Operasyonu ile ilgili başlayan 'kumpas' soruşturmasında çok çarpıcı gelişmeler yaşanıyor. Son iddiaya göre o dönem Yıldırım Demirören ve Sadri Şener gibi isimlerin avukatlıklarını üstlenen bazı isimler çift taraflı çalıştı!
2016.04.20 18:09 - Son Güncellenme: 2016.04.20 18:09 - Spor - HABER MERKEZİ
Türk futbolunun milatlarından biri olan 3 Temmuz Operasyonu ile ilgili her geçen gün yeni bir iddia ortaya atılıyor. O dönem 3 Temmuz soruşturmasının başında yer alan isimlere yönelik olarak dün Türkiye genelinde başlayan operasyonda arama kararı çıkartılan isimlerle ilgili gerçekler ise şok edici. Zira, 3 Temmuz'da dönemin Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören ile yine dönemin Trabzonspor Başkanı Sadri Şener'in avukatlıklarını yapanCemalettin Mutlu da gözaltı kararı alınan isimlerden.
'Çift taraflı çalıştılar' iddiası
Kumpas operasyonunun başlamasının ardından ortaya atılan iddialar ise hayret verici boyutta. Öyle ki,Cemalettin Mutlu'nun da arasında yer aldığı bazı isimlerin, bir taraftan 3 Temmuz'da ifadeleri alınan futbol adamlarının savunmalarını üstlendiği, diğer yandan ise o dönem varolduğu ileri sürülen kumpasın yaratıcıları ile işbirliği yaptığı ileri sürüyor.
Ortaya çıkan bu gerçek, ilgili şahıslar için, "Çift taraflı çalıştılar" iddiasının ortaya atılmasına neden oluyor. Bu iddia da, şüpheli olarak ifadeye çağrılan birçok futbol adamının aslında büyük bir tuzağın içine düştüğünü ispatlıyor.
O avukata gözaltı kararı
Hatırlanacağı üzere İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri dün başta İstanbul olmak üzere 28 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirmiş, 38 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltı kararı bulunan isimler arasında Yıldırım Demirören ile Sadri Şener'in 3 Temmuz sürecinde avukatlığını üstlenen Cemalettin Mutlu ile TFF Tahkim Kurulu eski üyesi Osman Karakuş gibi isimler de yer almıştı.