Yıldırım'da heyecan dorukta: CHP ilçe kongresiyle yeni başkan belli oluyor
Bursa'da yerel seçim heyecanı tüm hızıyla devam ediyor. Gözler bugün ise Yıldırım'a çevrildi, CHP Bursa Yıldırım İlçe Olağan Kongresi düzenleniyor.
2023.08.27 14:13 - Son Güncellenme: 2023.08.27 18:29 - Bursa Bölge - GÜLSÜN ARSLAN
GÜLSÜN ARSLAN / BURSADA BUGÜN
Toplamda 418 delegenin oy kullanım hakkına sahip olduğu kongrede Yıldırım İlçe başkanlığı için aday olan İlhami Gün ve Süleyman Ayyılmaz arasında kıyasıya bir yarış yaşanacak. 38. Olağan Kongre, Grup Başkan Vekili Ali Mahir Başarır'ın katılımıyla Barış Manço Kültür Merkezi'nde gerçekleşiyor.

Düzenlenen kongreye CHP Bursa İl Başkanı Turgut Özkan, CHP Bursa Milletvekilleri Orhan Sarıbal ve Hasan Öztürk, CHP Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikel, Bursa İl Başkan Adayı Nihat Yeşiltaş gibi isimler kongrede yer aldı. Delegelerin kullandığı oylar sonucunda CHP Yıldırım'ın yeni ilçe başkanı belirlenecek. Kimin yeni ilçe başkanı olacağı merakla beklenirken, Yıldırım ilçesinin siyasi yönünü belirleyecek karar yakından takip ediliyor.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey'in konuşmalarından satır başları şöyle;
"Bugün Yıldırım İlçesi Genel kurulundayız. Öncelikle bugüne kadar emeği geçmiş olan tüm yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum. Aynı zamanda özellikle son seçimde sandıkların boş kalmaması için olağanüstü çaba gösteren ya da sandık başında emeği geçen örgütümüzün her bir üyesine çok teşekkür ederim. Gerçekten inanılmaz bir çaba gösterdiler.
Değerli yol arkadaşlarım ya çalışma sistemimizde bir hata var ya da bizim kendimizi yenilememiz lazım. Eğer seçmene güven verirsek onun takdirini alabiliriz. Bu güveni vatandaşa verebildik mi, bunu sorgulamamız lazım. Toplumun yapısını bilirim. Hepinizin çocuğu askere gidiyor, analar babalar askere giden çocuğuna kına yakıyor. Şimdi hu toplum öyle bir hale geldi ki 1980' den itibaren tamamen güvenlik konusunda her yönden baskı altına alındı. Vatandaş güvenlik endişesi yaşadığı için ekonomiyi unuttu, sadece gelecekle ilgili kaygılarından dolayı aksi oy kullandılar.
"ÖRGÜT DEDİĞİN DAVASINA SAHİP ÇIKMALI"
Örgütün ne olduğunu az çok hepimiz biliriz. Örgüt dediğin davasına sahip çıkar, disiplinli, minimalisttir. Şimdi bizim üyelerimize dönecek olursak ülkede milyon tane örgüt üyesi var. Peki bu üç özelliği taşıyan kaç kişi var? Örgüt üyesi olmak bu özellikleri gerektirir. Bunları başarırsak inanın bana önümüzdeki seçimlerde umudumuz var.
"YILDIRIM'I DA ALIRIZ, BÜYÜKŞEHİR'İ DE"
Hatalarımız olabilir, ama bunları birbirimizle karşılıklı konuşarak törpülememiz lazım. Sandık bazlı çalışarak, 1300 sandıkta 1300 arkadaşımız vardı. Her sandıkta sadece sandık çevresiyle ilgili çalışılsa, çok yol kat ederiz. Sadece 120 eve eğer bunu yaparsak samimiyetle söylüyorum ki Yıldırım'ı da alırız, Büyükşehir'i de alırız. Umutsuz değiliz, geleceğe umutla bakıyoruz.
"UMUDUMUZU YİTİRMEYELİM"
Cumhuriyet Halk Partisinin kuruluş ve kurtuluş felsefesini oluşturan partilileriz biz. Yeter ki birbirimize destek olalım ve kol kanat gerelim. Iddialiyiz, bir çok ilçeyi kazanacağız. Umudumuzu yitirmeyelim ve sandık bazlı çalışmalar yapalım. Kim kazanırsa kazansın buradan kol kola, birbirimizle dayanışarak bu salondan çıkarak 31 Marttaki zafere hazırlamamız lazım. İnanın başaracağız.

Adaylık açıklamasını gerçekleştiren Yıldırım İlçe Başkan Adayı Süleyman Ayyılmaz'ın konuşmalarından satırbaşları ise şöyle;
Biz Bursa'ya bir şey yapmaya geliyoruz bir şey. Sayın divan, değerli CHP ailem, milletvekillerim, belediye başkanlarım, ilçe başkanların ve ilçe başkanınız hepiniz kongremize hoş geldiniz. Milli mücadele ile gelen Kuvayımilliyenin devamı olan CHP'mizin üyeleri ve Atatürk'ün yoldaşları hoş geldiniz. Mustafa Kemal Atatürk İstanbul'dan çıkıp bir Samsuna adım attığında Amasya'da Samsun'da tüm insanları birleştirdi. Biz de Yıldırımda aynısını yapacağız. Ötekisi olmayan bir Yıldırım diyerek birleşe birleşe kazanacağız.
"ÖNCE YILDIRIM'I, SONRA TÜRKİYE'Yİ KAZANACAĞIZ"
Ne yazık ki biz sokaklarda ve alanlarda bu eforunuzu kapıdan dışarıya doğru yapsak bugün iktidardaydık. Ama biz ne yazık ki içerde kavga ediyoruz ve dışarısını unutuyoruz. Bugün diğer aday arkadaşım İlhami Bey'e de teşekkür ederim. Salona birlikte girdik, birlikte çıkacağız. Biz ağlamayacağız. Biz önce Yıldırım'da iktidarı alacagiz, sonra Bursa'da sonra da Türkiye'de.

"BURSA'YA PROJE KAZANDIRMAK İÇİN GELİYORUZ"
Değerli arkadaşlar geçen dönem çok büyük hatalar yapıldı. Bunun hesabını da tüm Bursa'ya soruyorlar. Neden kaybedildiği adaya değil Bursa'ya soruluyor. O yüzden biz kol kola omuz omuza sokaklara çıkacağız. Bursa olarak kazanacağız.Bursa'ya proje kazandırmak için geliyoruz. Önce ilçe binamızı halkımızin ulaşım anlamında ulaşılabilir hale getireceğiz. Ilçe binamız görülmüyor. Merkezde bir tane binamız yok. Biz CHP'nin tabelasını tüm görünür yerlere asacağız sonra bayrağımızı her yerde havalandıracağız.
"KÜLTÜR MERKEZİ YAPACAĞIZ"
Nilüfer'de her taraf kültür merkezi ile dolu ama ne yazık ki Yıldırım belediye başkanı sosyal demokrat olmasına rağmen sayılı kültür merkezlerimiz var. CHP olarak çeşitli kültürel etkinlikler yapacağız ve halkımızı festivallerde kültür sanat etkinlikleriyle buluşturacağız.
Yıldırımda miting alanlarını belirleyeceğiz. Bir çok yerdeki alanları miting meydanı olarak kullanacağız. O bölgede yaşayan halkımızın sorunlarını meydanlarda bir araya gelip dinleyerek kamuoyuyla paylaşacağız.
"ÜYE SAYIMIZI ARTIRACAĞIZ"
Üye satışı neden artmıyor diye endişelenmiyoruz ama mücadele etmezsek kimse üye olmaz. Üye sayımızı on bine ulaştıracağız. Istifa eden üyelerimize ulaşarak neden istifa ettiğini öğreneceğiz ve çözüm odaklı yaklaşacağız. Bunun için sonsuz çalışmalar yapacağız. Gençler heyecandır, gençlerimizin etkinliklerini destekleyeceğiz. Onların yanında olacağız. Ve kadınlarımıza siyasette zaman ayırmasına ve siyaset yapmasına destek olacağız.
"BÜTÜN ADAYLARIMIZA EŞİT DAVRANACAĞIZ"
Örgütten korkmayacağız, örgütten çekinmeyeceğiz. Örgüt bizi sonuna kadar eleştirebilir. Yaptıklarımızı masaya yatıracağız ve öz eleştirilerde bulunacağız. Örgütlerimizde toplantılarımızı düzenli olarak yapacağız. Ilçe bakanlığımızca orantısız bur çalışmaya müsaade etmeyeceğiz. Bütün adaylarımıza eşit davranacağız hiç bir adayımızı yıpratmayacağız. Biz kapılarımızı tüm örgüt üyelerine açık tutuyoruz.
Önümüzde yerel seçim var. Biz kazandığımız zaman ilçe başkanlığını ön secim yapacağız. Burada sizlerin alacağı karara sonuna kadar destek olacağız. Olmadı mi, hep birlikte çıkacağız ve birlikte miting adaylarını dolduracağız. Kazanana kadar çalışacağız.
Yıldırım İlçe Başkan Adayı İlhami Gün'ün konuşmalarından satırbaşları şöyle;
Yıldırım ilçemizin olağan kongresi nedeniyle bir araya gelmiş olduğumuz bu anlamlı günde sizleri selamlıyorum. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ifade ettiği gibi bizler durmamak üzere yola çıktık. Durmamak üzere yola çıkanlar, yorulmazlar. Eğer iktidar için verdiğimiz mücadele yeterli olmadıysa umutsuzluğa düşmek yok. Mutlaka eksiklerimiz olmuştur. Hatalarımızla yüzleşip tekrar mücadele etmemiz icap eder.

"EN GERİCİ İKTİDARLA KARŞI KARŞIYAYIZ"
Cumhuriyet tarihinin en gerici iktidarı ile karşı karşıyayız. Tüm siyasî amaçlarını cumhuriyet değerlerini yok etmek üzere kıran bir faşist iktidarla karşı karşıyayız. Bu yüzden direncimizi her gün tazelemek zorundayız. Mücadeleye devam etmek durumundayız. Bugün insanlarımız iktidarın ve sermayenin kirli ellerinde her gün eziliyor, yoksulluk daha da derinleşiyor.
"30 YILA YAKIN EMEK MÜCADELESİ VERDİM"
Yapacağınız öncelikli şey emegin en büyük değer olduğunu bilen bir örgüt olarak emekçinin hakkını korumak ve destekleme olacaktır. 30 yıla yaklaşık bu ülkede emek mücadelesi verdim. Emekten yana verdiğim mücadelemin birikimini daha güçlü bir şekilde vermek için karşınızdayım. Bugüne kadar kimsesizlerin ve yarınsızların mücadelesini verdim. Bundan sonra CHP Ilçe başkanı olarak aynı anlayışı devam ettirmek istiyorum.
"HALKIMIZIN UMUTLARINI YEŞERTECEĞİZ"
Bir emekçi kenti olan Yıldırım'da emeğin değerini bilerek planlı ve programlı bir şekilde çalışacağız.
Bilim çalışmalarını esas alacağız, kollektif örgütlenmeyi esas alacağız, gençlerimizle uyum içinde sürdürerek partimizi gerçek sahiplerine teslim edeceğiz. Değerli dostlar ancak şunu çok net olarak ifade etmeliyim ki bize laik Türkiye Cumhuriyetini sonsuza kadar yaşatmak için mücadele etmekteyiz. Karşımızda zalim insanlar var, fakat bugün bu salonda zalimlerin zulmüne boyun eğmeyenler var. Bugün bu salonda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vatan sevgisi var. CHP li olmak bu çürümüşlüğün orta yerinde onurlu bir yasam için direnmektir. Çünkü bizim vatan sevgimiz Mustafa Kemal Atatürk'ten geliyor. AK Partinin 20 yıldır yarattığı karanlığa teslim olmayıp hiç olmadığı kadar mücadele surecine inanmak zorundayız. Her şeyi unutup çocuklarımızın geleceği için hep birlikte mücadele etmeliyiz. Önümüzdeki yerel seçimlerde ülkemizin dört bir yanında yeniden halkımızın umutlarını yeşerteceğiz. Her mahallede her sokakta çalınmadık kapı ve girilmedik ev bırakmayacağız.