YGS'ye giriş belgesi bu adreste

YGS'ye giriş belgesi bu adreste

Üniversite adayları bu habere dikkat!..

2012.03.20 08:41 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Eğitim
A
YGS'ye giriş belgesi bu adreste

ADAY İŞLEMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

2012 Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) 13 gün kaldı. 1 milyon 805 bin 433 aday, 1 Nisan 2012 Pazar günü yapılacak sınavda ter dökecek.

Ancak öğrencilerin dikkat etmeleri gereken önemli bir nokta var: Bu sene yapılacak olan sınavda adaylara Sınava Giriş Belgesi gönderilmeyecek!

SINAVA GİRİŞ BELGESİ ÖSYM'NİN İNTERNET SİTESİNDE
Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesi'ni, T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile 19 Mart 2012 tarihinde saat 16.00'dan itibaren ÖSYM'nin internet adresinden edinebilecekler.
SINAVA GİRİŞ BELGESİ MUTLAKA YANINIZDA OLMALI!
Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafı bulunacak. Adaylar internetten edinecekleri bu belgelerinin renkli ya da siyah-beyaz çıktılarını sınav günü yanlarında bulundurmak zorundalar. Ancak belgenin arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunmamalı.

Sınava Giriş Belgesi'ni yanında bulundurmayan adaylar sınava alınmayacaklar.

ÖSYM, adayların sınava girecekleri binayı sınav gününden önce görmelerini de tavsiye ediyor.

KİMLİKTE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
Fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgesi olarak sadece nüfus cüzdanı veya pasaport kabul edilecek. Nüfus cüzdanında fotoğraf ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalı. Üzerinde fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecek.

Özel kimlik belgesi olarak nüfus cüzdanını veya pasaportunu sınav günü yanında bulundurmayan aday, gerekçesi ne olursa olsun sınava alınmayacak; sınava alınsa bile sınavı geçersiz sayılacak.

Diğer Eğitim Haberleri için tıklayın


2012.03.20 08:41 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Zeynep Çelik
A