YGS Türkiye 7.'si Bursa'dan

YGS Türkiye 7.'si Bursa'dan

2014 YGS sonuçları açıklandı. Bursa Ali Osman Sönmez Fen Lisesi öğrencilerinden Emir Ali Karahan önemli bir başarıya imza atarak Türkiye 7.'si oldu.

2014.03.29 20:45 - Son Güncellenme: 2014.03.29 21:26 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
YGS Türkiye 7.'si Bursa'dan

Emir Ali Karahan, YGS 2'de Türkiye geneli 497.9 puan alarak Türkiye 7.'si oldu. Karahan, 160 sorudan 154'ünü doğru cevapladı. Ayrıca Ecrin Yağız ise YGS 3'de 484.5 puan alarak Türkiye 50'incisi oldu. Yağız ise 160 sorunun 152'sini doğru cevapladı. 

 

"İLİMİZDEN DERECE ÇIKACAKTI BU BANA NASİP OLDU"

YGS'de Türkiye 7.'si olan Bursa Ali Osman Sönmez Fen Lisesi öğrencilerinden Emir Ali Karahan da elde ettiği başarıdan dolayı mutlu olduğunu belirterek "Bu sene YGS sınavına girdim ve Türkiye 7.'si olduk. Bu tarifi güç bir duygu. Bir senelik hatta geçen seneden başlayan çalışmalarımızın emeğini aldık. Bunda hocalarımızın da emeği büyük.  Hepsine teşekkürü bir borç bilirim.  İlimizden derece çıkacaktı bu bana nasip oldu, çok mutluyum." şeklinde konuştu.

 Emir Ali Karahan'ın babası Mehmet Karahan ise Uludağ Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olduğunu belirterek, "Oğlum iki yıldır bu sınava hazırlandı. Oldukça düzenli bir şekilde hazırlandı. Buradaki hocaları da çok fedakarca bir şekilde oğlumun çalışması konusunda ciddi bir düzen oluşturdu. Bu anlamda ben bu kuruma ve hocalarımıza çok müteşekkirim. Son derece iyi ve verimli bir çalışma oldu, adeta özel hayatlarından fedakarlık yaparak hocalarımız sıkı takip ettiler çalışmayı." dedi.

Emir Ali Karahan'ın annesi Nevin Karahan da, oğluna gösterdiği özveriden dolayı teşekkür ederken "Okuldaki hocalarımıza da teşekkür ediyorum. Çok farklı bir duygu, Allah herkese nasip etsin." şeklinde duygularını anlattı.

Türkiye 50.'si olan Ecrin Yağız ise bütün sene boyunca okulda ,yoğun bir tempoda çalıştığını belirterek, "Açıkçası burada olmak biraz garip bir duygu. Takım olarak çalıştık ve başından beri istediğimiz içimizden birinin derece yapması idi. Bizlere nasip oldu umarım LYS'de daha güzel başarıla elde ederiz. Okuluma  teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. Annesi Canan Yağız da çok zor bir süreçte hedef koyun güzel bir başarı aldığı için kızına teşekkür ederken, öğretmenlerine de emeklerinden dolayı teşekkür etti.

  

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2014.03.29 20:45 - Son Güncellenme: 2014.03.29 21:26 - HABER MERKEZİ
A