Yetiştirilmek üzere ajan aranıyor!
İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, sanal saldırılara karşı mücadele etmek üzere gizli servislerde görevlendirilecek gençler yetiştireceklerini açıkladı.
2012.10.19 20:29 - Son Güncellenme: 2012.10.19 20:29 - Dünya - HABER MERKEZİ
Hükümet İletişimler Merkezi'nde (GCHQ) görev yapmak üzere işe alınacak gençlerin internet üzerinden istihbarat toplayarak terörle mücadelede görev yapacakları belirtiliyor. Dışişleri Bakanlığı'nın başlatacağı staj programıyla iç istihbarat servisi MI5, dış istihbarat servisi MI6 gibi servisler için ajanlar da yetiştirilecek.
Hague, yaptığı açıklamada, gençlerin ülkenin geleceği için önemine işaret ederek, "Bu neslin genç yenilikçileri, gelecek yıllarda ülkemizi tehditlere karşı koruyacak" dedi.
Bilim, teknoloji, mühendislik ve bilgisayar oyunları gibi konularda 18 yaş ve üstü zeki gençlerin alınacağı staj programı için, üniversite mezunu olma şartı aranmayacak. Gençler iletişim, güvenlik ve mühendislik gibi derslerin olacağı iki yıllık bir eğitime tabi tutulacak.