Yeşil Sol Parti Bursa: Burulaş şaşırma, kadını aşağılama!

Yeşil Sol Parti Bursa: Burulaş şaşırma, kadını aşağılama!

Yeşil Sol Parti Bursa İl örgütü Bursaray'da başlatılan "bayana öncelikli vagon" uygulamasını eleştiren bir açıklama yaptı.

2017.06.08 10:51 - Son Güncellenme: 2017.06.08 15:00 - Bursa Bölge
A
Yeşil Sol Parti Bursa: Burulaş şaşırma, kadını aşağılama!
06:49 Bursa metrosunda 'kadınlara özel vagon' uygulamasına tepki!

İLGİLİ VİDEO

Bursa metrosunda 'kadınlara özel vagon' uygulamasına tepki!

02:15 Bursa'da "bayan yolcularımıza öncelikli vagon" uygulaması!

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da "bayan yolcularımıza öncelikli vagon" uygulaması!

İl Örgütü adına Eş sözcüler F. Özen Çerençe ve A. Serdar Esen imzasıyla yapılan açıklamada uygulamanın hemen kaldırılması istenerek "Ne kadınlar ikinci sınıf yurttaş ne de erkekler tümüyle tacizcidir" denildi.

Açıklamanın tamamı şöyle:
 
"Son günlerde Bursaray'da yaşanan yoğunluk Bursa'lıları isyan noktasına getirmişti. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde "balık istifi" yolculuk yapmak zorunda kalanlar, buna ek olarak zaman zaman yaşanan arızalarla birlikte Burulaş'a tepkiyi büyütüyordu.

Dün Bursaray'da yeni bir uygulama başladığını öğrendik. Sefer sayılarının ya da vagon sayılarının artmasını ve klimaların düzenli olarak çalışmasını beklerken aldığımız haber sadece bizim değil, Bursa halkının büyük bölümünde öfke yarattı. Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Burulaş firması metroda "bayan yolculara öncelikli vagon" uygulaması başlatmış. İlk olarak Otosansit durağında başlatılan uygulamanın, önümüzdeki günlerde kırk istasyonda uygulamaya geçirileceği belirtilmiş.

Burulaş yetkilileri vatandaştan gelen talep üzerine uygulama başlatıldığını, en son vagonda kadınlara öncelik tanınacağını, ancak erkeklerin de bu vagonlarda seyahat edebileceklerini açıklamış.

Bursa halkı daha iyi koşullarda ve daha uygun fiyatla seyahat etmek istemektedir. Bunun için yapılması gereken sefer sıklığının ve vagon sayısının artırılması, ulaşım fiyatlarının da makul düzeylere çekilmesidir, kadınların tecrit edilmesi değil!

Burulaşın bu uygulaması hem kadınlara hem de erkeklere yönelik bir ayrımcılık ve aşağılama içermektedir. Kadınları "zayıf" ve "korunması gereken" ikinci sınıf varlıklar olarak gören uygulama, erkekleri ise "tacizci" olarak nitelemektedir. Ayrıca "bayan" diye bir cinsiyet olmamasına rağmen, kadın yerine "bayan" kelimesinin kullanılması da dikkat çekmiştir.

Yeşil Sol Parti olarak bu uygulamayı "toplumsal cinsiyet eşitsizliği"nin bir göstergesi olarak algılıyor ve hemen kaldırılmasını istiyoruz. Ne kadınlar ikinci sınıf yurttaş, ne de erkekler tümüyle tacizcidir. 

Burulaş şaşırma, kadını aşağılama!"

BURSA'DA O UYGULAMA BAŞLADI! METRODA KADINLARA ÖZEL VAGON haberini okumak için tıklayın

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2017.06.08 10:51 - Son Güncellenme: 2017.06.08 15:00 - Aysın Komitgan
A