Yeşil Camii 11 Mayıs'ta kapılarını açıyor

Yeşil Camii 11 Mayıs'ta kapılarını açıyor

Bursa tarihi Yeşil Camii restorasyon çalışmalarının ardından 11 Mayıs Cuma günü hizmete açılacak.

2012.04.10 10:03 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Yeşil Camii 11 Mayıs'ta kapılarını açıyor

Vali Şahabettin Harput, Bursa'da görev yapan kurum müdürleri ile kahvaltılı değerlendirme toplantısında bir araya geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin de katıldığı toplantı, Yeşil Camii yanında bulunan ve Osmanlı döneminde imarethane olarak kullanılan Yeşil imaretinde gerçekleşti. Vali Harput, kamu kurumları ile hiçbir şekilde israf etmeden koordineli çalıştıklarını belirterek, "Hedefimizi mutlaka tutturmak zorundayız. Bu hepimizin birinci görevidir. Biz burada bir bütünün parçalarıyız. Hiçbirimiz diğerimize göre ayrıcalıklı değiliz. İnşallah gelecek günler hiç şüphesiz aydınlık olacak" dedi.
Bursa'daki vakıf eserleri ile ilgili bilgi veren Vakıflar Bölge Müdürü Mürsel Sarı ise Bursa'nın vakıf eserleri açısından çok zengin bir il olduğunu ifade ederek, "Bursa'mız tarihi eserler açısından çok zengin bir yapıya sahip. 513 tanesi hayra açılmış cami, medrese, türbe gibi hayratlarımız var. Bu konuda bize düşen en önemli görev eski eserlerin amacına uygun olarak kullanılmasını ve restorasyonunu yaparak gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamaktır" dedi.
2003 yılından günümüze kadar 150 eserin restorasyon edildiğini söyleyen Sarı, "Bunlar için 50 milyon TL para harcandı. Bugün itibari ile Osmangazi ilçemizde Hamza bey cami, Kemalpaşa ilçemizde Şeyh Mülkü Camii, Gürsu Orta Cami, Mudanya Hasan bey Camii, Osmangazi Hacılar Camilerinin restorasyonları tamamlandı. Yine onarımı tamamlanan ve bitmek üzere olan Yeşil Cami'nin açılışını da inşallah 11 Mayıs Cuma günü gerçekleştireceğiz" dedi.
Sarı, 632 aileye 15 kalemden oluşan kuru gıda yardımında bulunduklarını kaydetti.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2012.04.10 10:03 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A