Yerin 90 metre altında evlendiler

Yerin 90 metre altında evlendiler

Maden mühendisi, yerin 90 metre altında dünya evine girdi

2011.08.15 15:15 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Yerin 90 metre altında evlendiler

Ankara'nın Nallıhan ilçesine bağlı Çayırhan beldesindeki maden ocağında çalışan Nuğman Dereci dünya evine yerin 90 metre altında girdi.

Nallıhanın Çayırhan beldesindeki Tete Madencilik'te çalışan Nuğman Dereci, öğretmen olan eşi Didar Çobanbaş ile dünya evine maden ocağında girdi. İki senedir madende çalışan mühendis Nuğman Dereli, hayatının maden olduğunu belirterek evliliğe ilk adımı iş arkadaşları ile birlikte yerin 90 metre altında attı. Maden ocağındaki nikahı, maden mühendisi olan Çayırhan Beldesi Belediye Başkanı Ömer Bayrak kıydı. Çiftin nikahı için saatler öncesinde maden ocağında hummalı bir çalışma yapıldı. Damatın iş arkadaşları, nikahın kıyılacağı maden ocağını adeta düğün salonuna çevirdi. Nikahın kıyılacağı alanı ışıklandıran madenciler, dekor olarak da iş makinelerini kullandı. Gelin arabasını süslemeyi ihmal etmeyen madenciler, nikah sırasında 'Burada başladı burada bitmesi dileğiyle' yazılı pankart açtı. Nikah madende kıyılacağı için madencilik kuralları bir bir uygulandı.

Madende atılan imzalarda sonra gelin ve damat kutlandı. Nikahtan sonra gelin arabasının önü madenciler tarafından emniyet şeridi ile kesilerek damattan bahşiş istendi. Didar ve Nuğman çiftinin nikahını kıyan Çayırhan Belediye Başkanı Ömer Bayrak, "Maden bölgesinde, madende nikah kıymak ayrı bir anlam ifade ediyor. Nikahın kıyılacağı mekanlar vardır ama bu nikah belki dünyada bir ilk olmuştur. Damat maden mühendisi, işveren maden mühendisi, nikah memuru maden mühendisi. Güzel bir anlam taşıyor." dedi. İşletme sorumsu Sedat Üner, "Maden her zaman kötü olaylarla anılan bir yerdir. Biz de güzel bir olayla anılsın istedik. Bizce güzel bir anı oldu. Umarım hep mutlu olurlar. Pankartta yazdığı gibi, burada bitmesi ifadesine madenciler biraz daha hazırlıklıdır. Çünkü hepimizin geleceği yerin altıdır." diye konuştu. Damat Nuğman Dereci şunları söyledi: "Bizim için yerin altı üstü hep aynı. Çünkü burası bizim evimiz. İnsanlar madenlerini hep korkutucu olaylarla hatırlıyor. Ama ülkemizde böyle güvenli mutlu olaylara şahit olan madenlerimiz de var. Biz bugün bunu kanıtladık. Bir de benim bir süzüm vardır 'hayatım maden' diye. Bu nikahta onun birinci bölümü oldu diyebiliriz." Gelin Didar Çobanbaş ise "Çok mutluyum. Bizim için ileride çocuklarımıza anlatacağımız ilginç bir anı oldu." diye konuştu. Didar ne Nuğman çifti yerin 90 metre altında kıyılan nikahın ardından emniyet şeritlerini aşarak madenden ayrıldı.
HABER365

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2011.08.15 15:15 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A