'Yerel medya AB yolunda'

'Yerel medya AB yolunda'

AVRUPA Birliği Bakanlığı tarafından yürütülen ve İngiltere Büyükelçiliği tarafından desteklenen, 'Türk Yerel Medyası AB Yolunda' projesi kapsamındaki beşinci bölgesel bilgilendirme semineri Kayseri'de başladı.

2013.04.17 10:57 - Son Güncellenme: 2013.04.17 10:57 - Medya - HABER MERKEZİ
A
'Yerel medya AB yolunda'

AB Bakanlığı müsteşar yardımcısı Ahmet Yücel, "50 yıldan beri Türkiye'nin AB ile ilişkileri sürmektedir. Ben bu ilişkiyi evlilikle sonuçlanmayan platonik bir aşka benzetiyorum'' dedi

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın himayelerinde Kayseri'de gerçekleştirilen ve yarın da sürecek seminere Kayseri, Adana, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Mersin, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Sivas, Tunceli ve Yozgat illerinde bulunan gazete, televizyon, dergi, haber ajansı, radyo ve internet alanında çalışan yerel medya mensupları katıldı. Seminerin açılış konuşmasını Vali Şerif Yılmaz ile AB Bakanlığı müsteşar yardımcısı Ahmet Yücel ve İngiltere Büyükelçiliği Basın ve Halkla İlişkiler Başkanı Sanem Onay yaptı. Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, Türkiye-AB ilişkileri açısından bu tür eğitim çalışmalarının değişik meslek gruplarında yapılmasının önemi üzerinde durdu.

'PLATONİK AŞK'

Müsteşar Yardımcısı Ahmet Yücel ise, Türkiye -AB ilişkilerini, platonik aşka benzeterek ''50 yıldan beri Türkiye'nin AB ile ilişkileri sürmektedir. Ben bu ilişkiyi evlilikle sonuçlanmayan platonik bir aşka benzetiyorum. Ne Türkiye AB'den, ne de AB Türkiye'den vazgeçemiyor. AB sürecinin yerelde yaygınlaştırılmasını amaçlayan bu tür çalışmaların ilişkileri canlardırması ve hızlandırması hedefleniyor'' dedi. Daha sonra Avrupa Birliği Bakanlığı Siyasi İşler Başkanlığı sunumu yapıldı.

Avrupa Birliği Bakanlığı, İngiltere Büyükelçiliği, Kayseri Valiliği, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Galatasaray Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Diplomasi Muhabirleri Derneği, Ekonomi Muhabirleri Derneği ve Kayseri Gazeteciler Cemiyeti temsilcileri de seminer çerçevesindeki panelde görüşlerini dile getirdi. Türkiye çapında, gazete, televizyon, haber ajansı, dergi, radyo, internet olmak üzere tüm yerel medya mensuplarına hitap eden projede, yerel medyanın, Türkiye'nin AB'ye katılım sürecini daha yakından takip edebilmesi ve sürece dahil olması amaçlanıyor. Bu projeyle, AB Bakanlığı tüm yurda yayılarak yerel medyayla bir araya geliyor. Seminerlerde katılımcılara AB süreci, sürecin günlük hayata etkileri, medyaya yönelik proje ve programlar ile çevre, enerji, tarım gibi sektörel konular hakkında bilgilendirme yapılıyor.

Diğer Medya Haberleri için tıklayın


2013.04.17 10:57 - Son Güncellenme: 2013.04.17 10:57 - HABER MERKEZİ
A