Yer altında tünellerinde ele geçirildi! Tamamı PKK'ya ait!

Yer altında tünellerinde ele geçirildi! Tamamı PKK'ya ait!

Şırnak'ta PKK'lı teröristlerin yer altına açtıkları tüneller tespit edildi. Beytüşşebap kırsalında PKK'ya ait silah ve mühimmat ele geçirildi.

2016.05.31 12:14 - Son Güncellenme: 2016.05.31 12:15 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Yer altında tünellerinde ele geçirildi! Tamamı PKK'ya ait!

Şırnak'ta  PKK terör örgütüne yönelik operasyonlar devam ediyor. Dün düzenlenen operasyonlarda; PKK'lı teröristlerin vatandaşların evlerinin duvarları yıkarak açtıkları geçitler ve yer altına açtıkları tüneller tespit edildi. Yapılan kapsamlı arama tarama faaliyetleri esnasında, tespit edilen sığınaklarda çok sayıda silah, mühimmat ile tuzaklanan birçok el yapımı patlayıcı bulundu ve kontrollü bir şekilde imha edildi. PKK'lı teröristlerin barınma alanı olarak kullandığı değerlendirilen sığınaklarda tıbbi malzemeler de bulundu.

SİLAH VE MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

Şırnak Beytüşşebap ilçesi kırsalında AyvalıkJandarma Karakol Komutanlığı ve Ayvalık Jandarma Komando Tabur Komutanlığı tarafından yapılan arama tarama faaliyeti sırasında arazide terk edilmiş vaziyette, 59 roketatar mühimmatı, 86 roketatar sevk fişeği, 7480 Bixi makineli tüfek fişeği, 750 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği ele geçirildi. Bölgedeki askeri kaynaklar,  mühimmatın arazide bulunmuş olmasının PKK'lı  teröristlerin,TSK'nın yürüttüğü yoğun operasyonlardan ve sürekli havada keşif uçuşları yapan İHA'lara yakalanma korkusundan kaynaklanarak terk ettikleri şeklinde değerlendirdi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2016.05.31 12:14 - Son Güncellenme: 2016.05.31 12:15 - HABER MERKEZİ
A