Yenişehirliler test merkezi'nin yerine karşı

Yenişehirliler test merkezi'nin yerine karşı

Yenişehirli köylüler ve Ziraat Odası yöneticileri, "Otomotiv Test Merkezi" için ilçede planlanan mera alanı yerine başka bir yerin belirlenmesini istedi. Köylülerin ortak tepkisi, "binlerce küçük ve büyükbaş hayvanımızı nerede otlatacağız" oldu.

2012.12.13 11:57 - Son Güncellenme: 2012.12.13 11:57 - Bursa Bölge
A
Yenişehirliler test merkezi'nin yerine karşı

CHP Bursa Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi İlhan Demiröz, Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş ile birlikte Yenişehir Ziraat Odası'nda düzenledikleri toplantıda Yenişehir'de kurulması düşünülen "Otomotiv Test Merkezi" ile değerlendirmede bulundular.


Yenişehir Karaköy Muhtarı İsmail Yiğit, Karacaali Köyü Muhtarı Cafer Tuğral, CHP Yenişehir İlçe Başkanı Hüsnü Toka, CHP İl Tarım Komisyonu Üyeleri Yenişehir Mera Komisyon Başkan ve üyeleri, Yenişehir Tema Temsilcisi Av. Halil Altın, İl Genel Meclisi Üyesi Hasan Arslantaş'ın da katıldığı toplantıya çiftçi ve köylülerde yoğun ilgi gösterdi.

'HAYVANLARIMIZI NEREDE OTLATACAĞIZ?'
Toplantıda Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş ve muhtarlar Test Merkezi'yle ilgili tepkilerini dile getirdiler. Karaköy Muhtarı İsmail Yiğit, köylerinin 1120 dönüm mera arazisinin 937 dönümünün Test Merkezi kapsamına alınacağını anımsatarak, köylerinde küçükbaş hayvan sayısının 2000, büyükbaş hayvan sayısı 700 olduğunu, bu durumda hayvanlara bakamayacaklarını ve köyü terk etmeleri gerektiğini ifade etti.
Karacaali Köyü Muhtarı Cafer Tuğral da benzer bir durumun köyleri için de geçerli olduğunu aktarırken, "Köyümüzde 1500 küçükbaş ve 600 büyükbaş hayvan var. 1400 dönüm mera arazisinin 1366 dönümü başka bir ifadeyle tümü gidiyor. Oysa bu meralarda mayıs ayının başından ağustos ayının sonuna kadar hayvanlarımızı otlatıyoruz" dedi.
Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş ve muhtarlar Otomotiv Test Merkezi için Yenişehir'de daha uygun bir alanın bulunabileceğini dile getirdiler.

DEMİRÖZ: YENİŞEHİR'DE BAŞKA BİR YER BULUNABİLİR
CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz ise, Yenişehir'de böyle bir tesisin kurulmasını önemsediğini ancak seçilen mera alanıyla ilgili çiftçilerin ve köylülerin endişelerine katıldığını ifade etti.
Alternatif alan araması yapıldığında Yenişehir'de böyle bir yerin çok kolaylıkla bulunabileceğini söyleyen İlhan Demiröz, Köy Hizmetleri ve Tarım İl Müdürlüğü'nce ıslah edilen mera alanlarının korunması gerektiğini ifade etti. Demiröz, çiftçi ve köylülerin yanında olduğunu, konuyu takip edeceğini  dile getirdi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2012.12.13 11:57 - Son Güncellenme: 2012.12.13 11:57 - Zeynep Çelik
A