Yeniden 90'lara dönüldü

Yeniden 90'lara dönüldü

Las Vegas'ta yapılan SALT konferansı önemli açıklamalar arka arkaya geldi. Toplantıda ABD ekonomisine güvenin yeniden 90'lı yıllardaki gibi olduğu belirtildi.

2013.05.09 16:30 - Son Güncellenme: 2013.05.09 16:31 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Yeniden 90'lara dönüldü

Las Vegas'ta yapılan SALT konferansı önemli açıklamalara sahne oldu. Dün kriz kahini Roubini'nin hisse senedi piyasalarına balon olmadığını buna karşılık büyük piyasalarda olası bir çöküş öncesinde iki yılı kaldığını belirtti.


Roubini'nin bu açıklamaları sonrasında önemli bir değerlendirmede Morgan Stanley'den geldi. ABD ekonomisinin ve hisse senedi piyasalarının masaya yatırıldığı SALT konferansında konuşan Morgan Stanley Varlık yönetimi Başkanı Gregory Fleming, ABD tarafında iyimserliğin arttığını belirtti.

Yatırımcının en güvendiği ve en çok odaklandığı piyasanın ABD piyasası olduğunu dile getiren Fleming, pek çok yatırımcının gözünde sürecin 90'ların sonuna benzetildiğini dile getirdi.

Fleming iyimserliğin desteklenmesinde kurumların bilançolarının tatminkar oluşunu da etkili olduğunu belirtti.

ABD Başkanı Obama'nın Ekonomik Danışmanlar Konseyi eski başkanı Austan Goolsbee ise konferansta yaptığı açıklamada, hisse piyasasındaki yükselişin sadece FED'in agresif para politikasından kaynaklanmadığını söyledi. Hisseleri yükselten temel faktör parasal politika olmadığını dile getiren Başkan karların GSYH yüzdesi olarak hiç daha yüksek olmadığını, F/K çarpanları da kontrolden çıkmamış olduğunu belirtti.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.05.09 16:30 - Son Güncellenme: 2013.05.09 16:31 - HABER MERKEZİ
A