Yeniçeri kendini savundu

Yeniçeri kendini savundu

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, dün yaptığı açıklamanın çarpıtıldığını savunarak, "Dün, trafik polisinin görev yapmasını, kimlik, ruhsat, ehliyet istemesini değil; hoyrat ve kaba davranmasını eleştirdim. Hepsi bu kadar" dedi.

2013.05.09 17:57 - Son Güncellenme: 2013.05.09 17:58 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Yeniçeri kendini savundu


MHP Ankara Milletvekili Yeniçeri, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, dün yaptığı basın toplantısında TBMM Üyeliği Kanun Teklifiyle ilgili söylediği sözlerinin çarpıtıldığını belirtti. Dün söylediklerini hatırlatan Yeniçeri, "Milletvekillerine bu tür ayrımcılık tanımak yerine vatandaşa böyle bir ayrıcalığı tanımak lazım. Yani vatandaşı artık hastane köşelerinde itilip kakılır, yollarda itilip kakılır olmaktan çıkarmak lazım. Ama milletvekilini güçlendirirken kamu vicdanını rahatsız edecek ve sizlerin kıyak dediğiniz şeyleri gündeme getirecek bir tavrı da doğru bulmak mümkün değil" diye konuştu. Yeniçeri, "Bu sözler ne demek istediğimi yeterince anlatmıyor mu?" diye sordu.

Kütahya'ya giderken radara girmeleri ve trafik polisinin kendilerine tavrıyla ilgili bir örnek anlattığını hatırlatan Yeniçeri, "Adeta milletvekillerine karşı kamuda, bazı bürokrasi kesimlerinde tavır var. Bu tavırlar rafine edilmesi gereken tavırlar. Ceberrut ve hoyrat tavır polis devletinde olur. Dün, trafik polisinin görev yapmasını; kimlik, ruhsat, ehliyet istemesini değil hoyrat ve kaba davranmasını eleştirdim. Hepsi bu kadar. Yalnız milletvekillerine değil her vatandaşa karşı memurun nezaketli ve kibar davranması esastır. Doğrusu budur. Bu dile getirilmiştir" ifadelerini kullandı.
"Hak yok, vazife vardır' anlayışına sahip bir davayı sürdürüyoruz" diye konuşan Yeniçeri, "Bizim millete tepeden bakan bir anlayışın içinde olmamız söz konusu olamaz. Medyadaki çarpıtmalar, çamur at izi kalsın stratejisidir. Benim kimliğim, kişiliğim belli, bu tür isnatlar bana da taşıdığım zihniyete de terstir. Bunu bilen bilir. Hareketli, çalışkan, sıfır hatayla yürüyen bir adam var karışınızda. Kim ne yazarsa yazsın, vicdanımız rahat, yolumuz doğru, gittiğimiz hedef çok sağlıklıdır" dedi.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2013.05.09 17:57 - Son Güncellenme: 2013.05.09 17:58 - HABER MERKEZİ
A