Yemek festivalinde izdiham

Yemek festivalinde izdiham

Kuşadası'nda Turizm Haftası kapsamında yemek festivali gerçekleştirildi.

2013.04.17 20:48 - Son Güncellenme: 2013.04.17 20:48 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Yemek festivalinde izdiham


Kuşadası Belediyesi ile Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği tarafından düzenlenen 9. Kuşadası Yemek Festivali'ne vatandaşlar büyük ilgi gösterirken, Guiness Rekoru sahibi Kuşadalı festivalde aşçılar Türk ve dünya mutfağından özel tatlar sergiledi.

Kuşadası Belediyesi Turban Tesisleri'nde düzenlenen ve oteller ile gıda firmalarının açık büfe stantlarla katıldığı festivalin açılışını Kuşadası Kaymakamı Mustafa Ayhan ve Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün gerçekleştirdi.

Açılış töreninde konuşan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, turizm haftası kapsamında gerçekleştirilen yemek festivalinin geleneksel hale geldiğini belirterek, "Kuşadası'nın aşçıları guiness rekorlar kitabını girmiş ödüllü aşçılar. Artık, onların her gittiği yarışmadan ödülle dönmesine alıştık. Bu festival ile onların ne kadar hünerli aşçılar olduğunu ortaya koyuyoruz. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.

Kaymakam Ayhan ise "Turizm kentinde turizm haftası bir haftalık değil 365 gündür. Her gün bir sonraki güne sanki bir festival varmış gibi çalışıp çaba göstermeliyiz. Kuşadası'nın turizm de yol kat etmesi için tüm kurum ve kuruluşların yarın için hazır olması bir sonraki gün içinde sanki bir festival, bayram varmış gibi hazırlık yapması gerekmektedir" diye konuştu.

Zaman zaman izdihamın yaşandığı festivalde aralarında rekortmen ve ödüllü aşçıların bulunduğu ustaların yaptığı yemekler, festivale katılanlar tarafından kısa sürede tüketildi.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.04.17 20:48 - Son Güncellenme: 2013.04.17 20:48 - HABER MERKEZİ
A