Yediği poşet öldürdü

Yediği poşet öldürdü

Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'ne iki yıl önce getirilen Tibet sığırlarından (yak) dişi olanı, yediği poşet yüzünden öldü.

2013.08.17 11:19 - Son Güncellenme: 2013.08.17 11:19 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Yediği poşet öldürdü

 

Hayvanın ani ölümü hayvanat bahçesi yönetimini üzüntüye boğdu. Ölümün ardından hayvanat bahçesi veteriner hekimleri tarafından yapılan otopside, Tibet sığırının ölüm nedeninin, bir vatandaşın attığı sanılan poşetin yutulmasının, sindirim sistemini tıkaması olduğu tespit edildi.

MAYMUNA SİGARA UZATILIYOR

Hayvanat Bahçesi Müdürü Nilgün Şeber Kahraman, dişi Tibet sığırının ölümünün hayvanat bahçesinde üzüntü ile karşılandığını söyledi. Kahraman, "Sadece bu değil. Kimileri maymuna sigara uzatıyor, kimisi aslanları taşlıyor. Özellikle aileler, çocuklarına karşı duyarlı olmalı. Bir poşetin, bir canlıyı nasıl öldürdüğünü gördük. Üstelik geride yalnız bir erkek bıraktı. Erkek yakın psikolojisi de her geçen gün kötüye gidecek" dedi.

ÖZEL YAŞAM ALANI OLUŞTURULMUŞTU

Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nde, Tibet ve Himalaya bölgeleri ile Moğolistan'ın yüksek kesimlerinde yaşayan, soğuk iklimi seven, uzun tüylü, kambur Tibet sığırı için özel yaşam alanı oluşturulmuş ve fıskiye yöntemi ile serinletme tesisatı kurulmuştu.

UYARI TABELALARI BULUNUYOR

Hayvanların yaşam alanlarının çevresine, üzerinde 'Hayvanların sağlığı için ziyaretçilerin her türlü yiyecek, içecek, yabancı madde vermesi tehlikeli ve yasaktır' yazılı tabelaları asılı. Vatandaşların hayvanlara çok yaklaşmamaları konusunda uyarı tabelaları da bulunuyor.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.08.17 11:19 - Son Güncellenme: 2013.08.17 11:19 - HABER MERKEZİ
A