Yazar Buket Uzuner Bursalı okurlarıyla buluştu

Yazar Buket Uzuner Bursalı okurlarıyla buluştu

Yazar Buket Uzuner, Nilüfer Belediyesi'nin düzenlediği "Edebi Kazılar" etkinliğine katılarak son kitabı "Hava" hakkında söyleşi gerçekleştirdi. Kendisi için yazdığını söyleyen Uzuner, "Yazmak bana şifa oluyor" dedi.

2019.03.20 16:26 - Son Güncellenme: 2019.03.20 16:27 - Bursa Bölge
A
Yazar Buket Uzuner Bursalı okurlarıyla buluştu

"Edebi Kazılar" söyleşileri ile her ay bir yazarı okurlarıyla buluşturan Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü, bu ay Buket Uzuner'i ağırladı.

Nilüfer Belediyesi Akkılıç Kütüphanesi'nde Ece Çalış'ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşiye edebiyat tutkunlarının ilgisi yoğundu. Eserleri, edebi yaşamı ve yazın süreçleri hakkında bilgi veren Uzuner, "Yazmak bana şifa oluyor. Aslında kendim için yazıyorum. Yoksa bu kadar yıl, ekmek paranız ona bağlıyken, zaten kitap alan kesimin oldukça az olduğu, ekonomik krizler ve korsan kitaplar ülkesinde hala heyecanla yazmaya devam ediyorsam bu kendim içindir, yazarken yaşadığım yolculuğun kıymetli olmasındandır" dedi.

UZUNER'İN ULUSLARARASI PROJELERİ

Tabiat dörtlemesinin 3. kitabı "Hava" hakkında okurların merak ettiği soruları da yanıtlayan Uzuner, kitabın yazın örgüsünü Anadolu Selçuklu Hükümdarı 2. Kılıçarslan'ın kızı Kayserili Gevher Nesibe Sultan'ın yaşam hikayesi üzerine kurduğunu söyledi. Uzuner önümüzdeki günlerde gerçekleştirmek istediği bir diğer projenin ise Anadolu topraklarında yaşamış ve yaşamakta olan Şaman kültürü ve Yörük-Türkmen gelenekleri ile Kanada Kızılderilileri arasındaki şaşırtıcı benzerlikleri ortaya koyacak uluslararası bir belgesel projesi olduğunu ifade etti.

Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Şafak Pala söyleşi sonunda Buket Uzuner'e etkinliğe katılımı ve samimi sohbeti için Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına teşekkür etti. Yazar Buket Uzuner, söyleşinin ardından okurlar için kitaplarını imzaladı.  

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.03.20 16:26 - Son Güncellenme: 2019.03.20 16:27 - Gülcan Tekin
A