Yaz geldi, Mudanya'da plajlar boş kaldı (ÖZEL HABER)

Yaz geldi, Mudanya'da plajlar boş kaldı (ÖZEL HABER)

Yaz aylarının gelmesi ve okulların kapanmasıyla birlikte tatil sezonu açıldı. Ancak Bursa'nın Mudanya ilçesinde Güzelyalı plajlarına vatandaşın ilgisi bu yıl düşük kaldı.

2022.06.26 12:57 - Son Güncellenme: 2022.06.26 12:59 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Yaz geldi, Mudanya'da plajlar boş kaldı (ÖZEL HABER)
04:40 Yaz geldi, Mudanya'da plajlar boş kaldı (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Yaz geldi, Mudanya'da plajlar boş kaldı (ÖZEL HABER)

GÜLİN ÖZDEMİR - FADİME NİSA SAYAR / BURSADA BUGÜN

Geçtiğimiz yıl müsilaj tehlikesiyle karşı karşıya kalan Bursa'nın turistik bölgelerinden Güzelyalı'da, pandeminin de etkisiyle eski yoğunluğa ulaşılamadı, plajlar boş kaldı. Hafta sonu beklenen talep gerçekleşmedi.

Yüksek enflasyon oranları ve ekonomik sıkıntılar gölgesinde Mudanya'da deniz turizmi olumsuz etkilenirken plajlardaki işletmeciler de insan yoğunluğunun az olmasından yakındı.

Maliyetlerin arttığını ancak bunu fiyatlara yansıtamadıklarını ifade eden Ada Kafe İşletmecisi Ömer Kurşun, "Şezlongu 150-160 liraya alıyorduk. Şimdi 800 liraya alıyoruz. Giriş ücretimiz geçen yıl 30 liraydı, bu yıl 40 lira. Arttırmaya korkuyoruz. Zaten gelen yok" diye konuştu.

Bir başka plaj işletmecisi Bülent Kuş ise vatandaşların yabancı uyruklu kişilerin plajlara gelmesinden rahatsız olduğunu belirterek "Kimsede para yok, plajlar bomboş. İnşallah reisimiz bizim sesimizi duyar. İnsanlar Suriyeliler'den şikayet ediyor ama onlar da olmasa açlıktan öleceğiz. Onlar sayesinde ekmek yiyoruz" dedi.

Hafta sonu sebebiyle sahile gelen vatandaşlardan Yusuf Can ise deniz ve sahilin temiz olmamasından şikayet ederek "Sahiller pislik içinde. Elbet çalışmalar vardır ama yetersiz kalıyor bence. Halk plajlarında zaten durum içler acısı. Marmara Denizi'nin geleceği de pek parlak değil. Bütün fabrika atıkları denize akıyor, deniz bir süre sonra ağlamaya başlar. Yüzülecek bir deniz değil, mahvettiler" ifadelerini kullandı.

Plaj işletmecilerinden Halil Yazıcılar ise sahillere kum takviyesi yapılması gerektiğini ifade ederek Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin atacağı adımları beklediklerini söyledi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2022.06.26 12:57 - Son Güncellenme: 2022.06.26 12:59 - HABER MERKEZİ
A