Yaz aylarında ishale dikkat!

Yaz aylarında ishale dikkat!

Bozulmuş ve hijyenini kaybetmiş gıdaların ishale neden olduğuna dikkat çeken Manisa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay, "Ambalajını açtığımız gıdalarımızı hızla tüketin, meyve ve sebzelerinizi yıkamadan yemeyin, yiyeceklerinizin uygun koşullarda korunmasına özen gösterin" dedi.

2013.07.17 17:13 - Son Güncellenme: 2013.07.17 17:13 - Sağlık
A
Yaz aylarında ishale dikkat!


Manisa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay, sıcak havalarda gıdaların nasıl tüketilmesi gerektiği hakkında bilgi vererek, tavsiyelerde bulundu. İshale temiz olmayan su ve bozulmuş gıdaların neden olduğunu belirten Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay, hijyenik olmayan şartlarda hazırlanmış veya saklanmış gıda maddelerinin tüketilmesinin de önemli bulaşma yolları olduğunu söyledi. İshal belirtilerini bulantı, kusma, karın ağrısı, susuzluk hissi, idrar miktarında azalma olarak gösteren Dr. Tay, ishalden korunmak için yapılması gerekenleri ise şöyle sıraladı: "Besinlerin hazırlanmasında ve saklanmasında gerekli kurallara uyulmalıdır. Sokakta ya da açıkta satılan ve kaynağı bilinmeyen yiyecekler tüketilmemelidir. İçme suyu olarak temiz su kullanılmalı, temizliğinden emin olunmayan sular içilmemeli, şüpheli durumlarda su kaynatılmalıdır. Umuma açık yerlerde tuvaletler temiz olmalı, mutlaka su ve sabun bulundurulmalıdır. Çöp torbalarının ağızları kapatılmalı ve çöpler kapaklı çöp kovalarında muhafaza edilmelidir. El temizliğine dikkat edilmeli, eller uygun şekilde yıkanmalıdır."
Tay, "Ambalajını açtığımız gıdalarımızı hızla tüketin, meyve ve sebzelerinizi yıkamadan yemeyin, yiyeceklerinizin uygun koşullarda korunmasına özen gösterin" dedi. İshalle seyreden hastalıkların tedavisinde uygun ilaçlarla birlikte ağızdan ya da damar yolu ile yeterli sıvı desteği verildiğini kaydeden Dr. Tay, bol su tüketiminin vücudun sıvı dengesini koruması açısından önemli olduğunu söyledi.

Diğer Sağlık ve Beslenme Haberleri için tıklayın


2013.07.17 17:13 - Son Güncellenme: 2013.07.17 17:13 - Zeynep Çelik
A