YATALAK KADINA TECAVÜZE 18 YIL HAPİS İSTENİYOR

YATALAK KADINA TECAVÜZE 18 YIL HAPİS İSTENİYOR

Bursa'nın Kestel ilçesinde fuhuş yapmak için gittiği evde odaları karıştırınca genç kadın yerine onun 76 yaşında konuşamayan yatalak annesinin ırzına geçtiği iddia edilen 55 yaşındaki sanığın duruşması karara kaldı. Savcı mütalaasında sanığın, 18 yıla kadar hapsini istedi.

2011.02.17 10:35 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
YATALAK KADINA TECAVÜZE 18 YIL HAPİS İSTENİYOR

Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "mağdurun beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde nitelikli cinsel saldırı" suçundan 18 yıla kadar hapsi talep edilen tutuksuz sanık A.Y. (55) tekrar hakim karşısına çıktı. "Cinsel saldırı suçuna iştirak" ile suçlanan mağdurenin kızı G.Ç. (32) ve komşusu M.T. (38) ise bu celseye katılmadı.

Fuhuş yapmak için gittiği evde odaları karıştırınca genç kadın yerine onun 76 yaşında konuşamayan yatalak annesinin ırzına geçtiği öne sürülen sanık hakkındaki iddiaları yalanladı.

Mütalaasını veren savcı, olay sebebiyle bir süre tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen A.Y.'nin "cinsel saldırı" suçundan 18 yıla kadar hapsini istedi. Diğer tutuksuz sanıklardan G.Ç. ve M.T.'nin ise savcı, "cinsel saldırıya yardım etmek" suçundan 9'ar yıla kadar hapsini talep etti. Bu arada yaşlı madure, eceliyle hayatını kaybettiği için cinsel saldırı sebebiyle beden ve ruh sağlığının bozulup bozulmadığı tespit edilemedi.

Sanık avukatlarına son savunma için süre veren mahkeme, davayı karar için erteledi.

Mahkemede ifade veren A.Y., fuhuş için gittiği evde M.T.'nin tarif ettiği odaya ışığı açmadan girdiğini söyleyerek, "Oda karanlıktı, yerde serili bir yatak vardı. Üzerimi çıkarmadan yatağa girdim. Elimle yataktakinin yüzünü okşarken, parmağımı ısırdı. Göğsüme vurup 'hıh hıh' diye sesler çıkardı. Ben de 'Ne oluyor G.Ç.?' dediğimde, bu hareketlerine devam etti. Merak edip çakmağımı çıkarıp yaktım. Bir de baktım ki, yaşlı bir nine. Hemen besmele çekip elini öptüm. İddia edildiği gibi yaşlı kadına cinsel saldırıda bulunmadım. Daha doğrusu elbiselerimi çıkarmamıştım, o sırada neler yaptığımı hatırlamıyorum" diye savunma yaptı.
Bu arada yatalak annesine tecavüz edilmesi suçuna iştirak etmekle suçlanan kızı G.Ç. ise tutuksuz sanık M.T.'nin A.T.'ye annesinin odasını gösterdiğini öne sürerek, "Benim için, 'G.Ç. gelecek. Sen orada bekle' demiş. Sonra bana gelip evden ayrılmayan A.Y.'yi odaya kapattığını söyledi. Meğer M.T. ilişki için A.Y.'den para almış. Benim evimde para alışverişi olmadı. Ben kimse ile para karşılığı ilişkiye girmedim. İddialar asılsızdır. Suçlamaları kabul etmiyorum. A.Y.'yi bana yardımcı olacağı için eve aldım. Benimle ilişkiye girmek için eve geldiğini sonradan öğrendim. Annemi o gün bezlemiştim. Ancak külot giydirmemiştim. Eve geldiğimde annemi ağlar halde buldum. Yüzü kanlı, elleri mosmordu. Annemin işaretlerinden A.Y.'nin anneme tecavüz edip tekmelediğini anladım" şeklinde ifade verdi..

3 yıl önce meydana gelen tecavüz skandalı, G.Ç.'nin polisi arayarak, "Anneme tecavüz ettiler" ihbarı üzerine ortaya çıkmıştı. Eşinden ayrıldıktan sonra evine taşındığı yatalak hasta annesine bakmaya başlayan G.Ç.'nin maddi imkansızlıklar sebebiyle zor günler geçirdiği, yan odada dehşet gecesinin seslerine şahit olan 12 yaşındaki kızın ise yaşadığı travmadan sonra psikolojisi bozulduğu için okulu bıraktığı belirtilmişti.

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2011.02.17 10:35 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A