Yaşasın yemek yemek!

Yaşasın yemek yemek!

Beyaz ekmek, tereyağı ve kırmızı ete dayalı tipik Batılı tarzı beslenen insanların genç yaşta ölme eğiliminin fazla olduğu belirtildi.

2013.04.17 17:04 - Son Güncellenme: 2013.04.17 17:04 - Sağlık - HABER MERKEZİ
A
Yaşasın yemek yemek!

İngiltere'de yapılan bir araştırmada Batı tarzı beslenmenin tehlikeleri ele alındı. Yüksek yağ ve şekere dayalı bu beslenmenin gerçekten de erken ölüme götürdüğü araştırmalar tarafından ortaya kondu.


5000'den fazla sivil memur arasında yapılan araştırmada, çok fazla kızartılmış ve tatlı yiyecek, işlenmiş ve kırmızı et, beyaz ekmek ve tereyağı ve krema tüketen insanların erken ölme riskinin veya ileriki yaşlarda hasta olma olasılığının iki kat olduğu belirtildi.

Ayrıca 'Batı tarzı yiyecekler' kalp hastalıklarına da yol açtığı ifade edildi. The American Journal of Medicine dergisinde yayımlanan araştırma İngiliz yetişkinleri üzerinde yapılan incelemeye dayanıyor. Araştırma sonunda bu beslenmeye bağlı kalmanın erken ölüm riskini artırdığı ve yaşlılık döneminde maluliyetlerin fazla olabileceği kaydedildi.

Fransa'daki Ulusal Sağlık Ve Tıp Araştırmaları Enstitüsü'nden Dr. Tasmine Akbaraly bu beslenme tarzının belirli yaştaki hastalıklara etki yaptığını söyledi. Araştırmaya öncülük eden Akbaraly "Bu beslenme tarzı ile yaşlı insanlardaki tüm hastalıklar arasında bağlantı belirlendi" dedi.

Ortalama 51 yaşında 3775 erkek ve 1575 kadın 1985-2009 arasında takibe alındı. Hastane kayıtları, her beş yılda yürütülen tarama sonuçları ve kütük verileri kullanılarak katılımcılar arasında ölüm oranı ve kronik hastalık oranı belirlenmeye çalışıldı. İlerleyen süreçlerde sadece yüzde 4'ü "ideal yaşlandı". Bu kişiler kronik hastalık geçirmedi ve zihinsel çeviklik testinde fiziksel, zihinsel performansları yüksek çıktı.

Yaklaşık yüzde 12'si ölümcül olmayan, felç veya kalp krizi gibi kalp damar hastalıkları yaşarken yüzde 3'ü kalp damar hastalıklarından öldü.

Hemen hemen dörtte üçü 'normal yaşlanma' kategorisine koyulabilir. Uzmanlar alternatif sağlıklı beslenme endeksine göre Batılı tarz beslenme ile 'ideal yaşlanma'ya ulaşma şansının çok düştüğünü ifade etti. 

Diğer Sağlık ve Beslenme Haberleri için tıklayın


2013.04.17 17:04 - Son Güncellenme: 2013.04.17 17:04 - HABER MERKEZİ
A