Yarışmada dereceye giren karikatür atölyesi öğrencilerine ödül

Yarışmada dereceye giren karikatür atölyesi öğrencilerine ödül

Yaratıcı Çocuklar Derneği'nin düzenlediği 13. Karikatür Yarışması'nda dereceye giren Nilüfer Belediyesi Beşevler Gençlik Merkezi Karikatür Atölyesi'nden 23 öğrenciye ödül verildi.

2021.07.28 10:08 - Son Güncellenme: 2021.07.28 10:10 - Bursa Bölge
A
Yarışmada dereceye giren karikatür atölyesi öğrencilerine ödül

Nilüfer Belediyesi Karikatür Atölyesi öğrencileri, ulusal ve uluslararası alanda katıldıkları yarışmalarda derece alarak Nilüfer'i başarıyla temsil etmeye devam ediyor.

Mehmet Kahraman eğitmenliğinde Beşevler Gençlik Merkezi'nde 2011 yılından bu yana binden fazla öğrenciyi karikatür sanatıyla buluşturan, başarılı karikatüristler yetiştiren Nilüfer Belediyesi Karikatür Atölyesi'nin öğrencileri, birçok yarışmada bugüne kadar 200'den fazla ödül kazandı.

Karikatür atölyesi öğrencileri son olarak, Yaratıcı Çocuklar Derneği'nin bu yıl 13'üncüsünü gerçekleştirdiği Karikatür Yarışması'na katıldı. Karikatür atölyesine katılarak kendilerini geliştirme fırsatı bulan öğrenciler, bu yarışmada da derece elde etti. Nilüfer Belediyesi Karikatür Atölyesi ve okulları adına "Doğa ve İnsan" temasıyla düzenlenen yarışmada yer alan öğrenciler, büyük başarı elde etti.

Öğrencilerin, insanın doğaya verdiği tahribatı ve hayallerindeki yaşanabilir, temiz bir dünyayı çizgilerle yansıttığı karikatürler, jürinin değerlendirmesi sonucu dereceye girdi. Binlerce katılımın olduğu yarışmada Nilüfer Belediyesi Karikatür Atölyesi öğrencilerinin çalışmalarından 23'ü, ödüle değer görüldü.

Yarışmada dereceye girenler, Nilüfer Barış Meclisi'nde gerçekleştirilen törende ödüllerini aldı. Törene, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Yıldız ile aileler de katıldı. Başarılarından dolayı atölye öğrencilerini kutlayan Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Yıldız, "Ulusal ve uluslararası alanda ödüller almanızı diliyorum. Bu tür çalışmalar, sanat alanında yapılan uğraşın karşılıksız kalmadığı, çocuklarımızın kendini ne kadar geliştirdiğini ortaya koyuyor. Yaptığınız iş gerçekten çok kıymetli. Mizahla eleştiriyi çizerek anlatan bir çalışma içindesiniz. Nilüfer Belediyesi olarak sizlere bir katkıda bulunabiliyorsak ne mutlu bize. Eğitmenimiz Mehmet Kahraman'a da katkılarından dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu. Konuşmaların ardından Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Yıldız, Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nejla Aslan ve eğitmen Mehmet Kahraman ile birlikte dereceye girenlere ödüllerini verdi.

13. Karikatür Yarışması'nda Ortaokul II. Kategori 7. ve 8. Sınıflar kategorisinde Canan Ezgi Ayan ile Zeynep Burcu Sever, Lise 1. Kategori 9. ve 10. Sınıflar kategorisinde Mir Ali Baydaş, Lise 2. Kategori 11. ve 12. Sınıflar kategorisinde Yasemin Güler ile Meriç Özkan birincilik ödülüne değer görüldü. Mete İlhanlar Ortaokul 1. Kategori 5. ve 6. Sınıflar kategorisinde, Kuzey Kaygın Lise 1. Kategori 9. ve 10. Sınıflar, Osman Çetin Dizdaroğlu Lise 2. Kategori 11. ve 12. Sınıflar kategorilerinde ikinci olmaya hak kazandı. İlkokul 3. ve 4. Sınıflar kategorisinde Duru Yavuz, Ortaokul 2. Kategori 7. ve 8. Sınıflar kategorisinde Ece Kalender, Lise 1. Kategori 9. ve 10. Sınıflar kategorisinde Yavuz İlhanlar üçüncülük elde etti. Ayrıca İlkokul Kategorisi 3. ve 4. sınıflarda Furkan Ezen ve Mustafa Nasuh Aşık, Ortaokul 1. Kategori 5. ve 6. Sınıflar kategorisinde Derin Salihoğlu, Nisa Çağla Çalışkan ile Tufan Berk Aktaş mansiyon ödülü aldı.

İlkokul kategorisi 3. ve 5. Sınıflar'da Kayra Çakma, Ortaokul 1. Kategori 5. ve 6. Sınıflarda Cihan Alp Coşkun, İpek Mira Ballı ile Toprak Efe Pehlivan, Ortaokul 2. Kategori 7. ve 8. Sınıflar'da Adahan Erötcü, Lise 1. Kategori 9. ve 10. Sınıflar kategorisinde Ayşen Çelebi ile Bora Kılıç'ın çalışmaları da sergilemeye değer görüldü.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.07.28 10:08 - Son Güncellenme: 2021.07.28 10:10 - Gülcan Tekin
A