Yargı çırak çıktı! Bursa'da termal bölgeye akaryakıt istasyonu!- ÖZEL HABER

Yargı çırak çıktı! Bursa'da termal bölgeye akaryakıt istasyonu!- ÖZEL HABER

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Kükürtlü'deki turizm alanına akaryakıt istasyonu yapılması için onay verdiği plan değişikliği yargıya taşınırken, mahkeme kararı çıkmadan istasyonun inşaatı başladı, olan yine Bursa'ya oldu.

2013.10.14 09:23 - Son Güncellenme: 2013.10.14 09:33 - Bursa Bölge
A
Yargı çırak çıktı! Bursa'da termal bölgeye akaryakıt istasyonu!- ÖZEL HABER

 

 

Rabia DENİZ/BURSADABUGUN.COM


Bursa'da sermayenin hukuk tanımazlığı skandal boyutlara ulaştı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Osmangazi Belediyesi'ni adeta by-pass ederek Kükürtlü'de turistik tesis alanında kalan arazinin plan değişikliğini daha meclis gündemine gelmeden onaylaması yargıya taşındı ancak, mahkeme kararı beklenmeden inşaata başlandı. Mevcut istasyonların bile şehir dışına taşınması tartışılırken, Kükürtlü'ye akaryakıt istasyonu kurulması için mahkeme kararının beklenmemesine tepki büyük...

TURİSTİK TESİS ALANIYDI...

Kükürtlü'de Divan Otel'in tam karşısında bulunan hayvan deposu olarak kullanılan alan, uzun süre mezbele haldeydi. 3,5 yıldır Osmangazi Belediyesi İmar Komisyonu'nda bekleyen plan değişikliği defalarca meclis gündemine gelerek geri çekilmişti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Osmangazi Belediyesi'nin kararını beklemeden, hükmü verdi. 1/1000 Ölçekli Kükürtlü Kaplıcası Turizm Merkezi Uygulama İmar Planı kapsamında 4 numaralı turistik tesis alanında kalan 3900 ada 1 parselin, Akaryakıt ve LPG Alanı olarak düzenlenmesine yönelik hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği 30.07.2012 ve 5544 sayılı kararla bakanlık tarafından onaylandı. Bakanlık'ın bu kararı Bursa'da deprem etkisi yaratırken, Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi plan değişikliğini yargıya taşıdı.

SICAK SU ALANINA YAPILIR MI?

Şehir Plancıları Odası Bursa Şube Başkanı Füsun Uyanık, askı sürecinde plan değişikliğine itiraz edeceklerini belirtti. Uyanık, "Şu anda rehabilitasyon merkezi olarak yapılan binaların arkasında kalan alana, Eksat Yapı tarafından akaryakıt tesisi yapılacak. Sıcak suyun yoğun olduğu ve sıcak su alanı olarak planlanan bir yerin ısı artışı durumunda faciaya davetiye çıkarabilir" ifadelerini kullandı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.10.14 09:23 - Son Güncellenme: 2013.10.14 09:33 - Yavuz Gerçeksi
A