Yardım tırlarına bombalı saldırı!

Yardım tırlarına bombalı saldırı!

Suudi Arabistan'ın Yemen'e gönderdiği insani yardım malzemesi taşıyan 3 tıra bombalı saldırı yapıldı. Can kaybı ya da yaralanmayla sonuçlanmayan olayda tırlar ile içindeki gıda ve yardım malzemeleri kullanılamaz hale geldi

2017.06.16 09:05 - Son Güncellenme: 2017.06.16 09:05 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Yardım tırlarına bombalı saldırı!

Suudi Arabistan merkezli  Kral Selman Yardım ve İnsani  İşler Merkezinin Yemen'e gönderdiği 3 insani yardım tırına bombalı saldırı  yapıldı. 

Yemen Haber Ajansı SABA'ya göre, merkeze ait insani yardım  malzemelerini taşıyan 3 tır, Marib ile Sana'ya bağlı Nihm ilçesini birbirine  bağlayan yoldaki tır deposunda yüklerini boşaltmak üzere durduğu sırada saldırı  gerçekleştirildi.

Depoya yerleştirilen bombanın infilak etmesi sonucu yanan tırlardaki  gıda ve yardım maddeleri kullanılamaz hale geldi. Can kaybının yaşanmadığı olayla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Merkezden yapılan açıklamada, bu tür saldırıların Yemen halkına  yönelik insani yardımların seyrini etkilemeyeceği vurgulandı.

Yıllardır siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de Husiler ve onlara  destek veren eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları ile meşru hükümet  güçleri arasındaki çatışmalar, ülke genelinde farklı bölgelerde devam ediyor.  Birleşmiş Milletler verilerine göre, Yemen nüfusunun üçte ikisini oluşturan 18  milyon kişi insani yardıma ihtiyaç duyuyor.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2017.06.16 09:05 - Son Güncellenme: 2017.06.16 09:05 - HABER MERKEZİ
A